Jūrmalas pilsēta piedalīsies lielākajā Benelux valstu tūrisma gadatirgū

© nra.lv

No 2010.gada 12. līdz 17.janvārim Ūtrehtā, Nīderlandē notiks tūrisma gadatirgus "Vakantiebeurs 2010", kur Jūrmalas pilsētu pārstāvēs Jūrmalas pilsētas domes tūrisma informācijas centra vadītāja Gunta Ušpele, kūrortviesnīcas "Hotel Jūrmala Spa", "Baltic Beach Hotel", "Pegasa pils" un kempinga "Nemo" pārstāvji.

Jūrmala tiks pārstāvēta kopīgā Latvijas tūrisma stendā, kura kopējā platība ir 25 kvm. Jūrmala piedalās šajā gadatirgū pirmo reizi, un tajā tiks popularizēta piejūras kūrortpilsēta.

Jūrmalas piejūras kūrortpilsēta ir īpaši pievilcīga holandiešu tūristiem tās neskartās dabas, plašā kūrortārstniecības un spa pakalpojumu klāsta, dažādās aktīvās atpūtas iespēju un unikālā koka arhitektūras mantojuma dēļ.

Ikviens gadatirgus apmeklētājs varēs saņemt informāciju par Jūrmalas pilsētu, tās izklaides, veselības uzlabošanas, aktīvās atpūtas iespējām, kā arī dažādiem īpašiem piedāvājumiem un tūrisma uzņēmēju akcijām. Arī izstādes laikā būs vairākas akcijas, kurās ikvienam Nīderlandes potenciālajam Jūrmalas viesim būs iespēja laimēt bezmaksas dzīvošanu Jūrmalā divatā hostelī plus ekskursiju pa Jūrmalas kūrortpilsētu.

Nīderlandes tūristi Jūrmalai un visai Latvijai ir īpaši nozīmīgi, jo atšķirībā no latviešiem gandrīz 80 procenti holandiešu garajās brīvdienās vasarā uz ilgāku laiku dodas uz ārzemēm. Statistika liecina, ka 2009.gadā viesi no Nīderlandes bija tikai 2 procenti no visiem Latvijā pabijušajiem tūristiem.

Lai piedalītos Ūtrehtas tūrisma gadatirgū, Jūrmalas pilsēta saņem finansiālu atbalstu no Eiropas Savienības struktūrfonda līdzekļiem, kas segs 85 procentus izdevumu.

Ar Jūrmalas pārstāvjiem tūrisma gadatirgū "Vakantiebeurs 2010" varēs satikties Latvijas stendā Nr. 10F050, kas atradīsies 10. hallē.

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Svarīgākais