Jūrmalā sāk izpēti ūdens novadīšanai Ķemeros

Jūrmalas pilsētas dome valsts SIA "Meliorprojekts" ir pasūtījusi veikt izpētes darbus uzplūstošā ūdens novadīšanai un melioratīvā stāvokļa uzlabošanai Ķemeru apkārtnē.

Valsts SIA "Meliorprojekts" jau ir sagatavojusi izpētei nepieciešamos izejas datus un karšu materiālu. Pašlaik Vēršupītē tiek veikti šķērsgriezumu un ūdens līmeņu mērījumi. Tūdaļ sāksies ielu nosusināšanas tīkla stāvokļa pārbaude. Paralēli notiek iegūto izpētes materiālu datu apstrāde. Līgums ar SIA "Meliorprojekts" paredz, ka atzinumu par izpētes rezultātiem firma sagatavos līdz Ziemassvētkiem.

"Uzplūstošā ūdens novadīšana Ķemeros ir sensena problēma. Pēdējos gados stāvoklis ir pasliktinājies. Pie manis ir vērsušies daudzi ķemernieki ar lūgumiem steidzami veikt pasākumus, lai novērstu teritorijas pārpurvošanos," informē Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics. "Iepriekšējo deputātu sasaukumu laikā ķemernieki vienmēr saņēma politiķu solījumus, ka dome kaut ko darīs lietas labā, taču praktiski nekas nenotika. Lai problēmu risinātu kardināli, vispirms ir nepieciešama pamatīga izpēte, ko pašlaik esam uzsākuši. Nākamgad izpēti turpināsim. Iegūtie dati kļūs par pamatu meliorācijas tehniskā projekta izstrādei. Un tad jau tikai no ekonomiskās situācijas būs atkarīgs, kad varēsim sākt Ķemeru nosusināšanu."

Pašlaik melioratīvā stāvokļa izpēte tiek veikta Vēršupītes posmā no Slokas ezera līdz dzelzceļa caurtekai, kā arī tiek apsekota Ķemeru teritorija starp E.Dārziņa, Robežu un Durbes ielām - tātad pats Ķemeru centrs. Nākamgad izpēti veiks pārējā teritorijā. Iegūtie dati kļūs par pamatu melioratīvās sistēmas sakārtošanai.

Izpētes pirmais posms pašvaldībai izmaksā 2900 latus. Darbus veic valsts SIA "Meliorprojekts" mērniecības un meliorācijas pirmā grupa Zigurda Zēna vadībā. Melioratīvo un hidrotehnisko izpēti veic Māris Ostelis, bet mērniecības darbi uzticēti Guntaram Velbergam.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais