Jelgavā vietām applūdušas teritorijas Pils salā un Pasta salā

© abfoto.lv

Jelgavā šorīt daļēji applūdusi Pils sala un Pasta sala Lielupē, novēroja aģentūra LETA. Savukārt Uzvaras parks vietām applūdis no atkušņa ūdeņiem, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība".

Applūdušas vairākas Jelgavas ielas pilsētas nomalē kur slēgta arī satiksme, - Būriņu ceļa posms no 2,mājas līdz Sniedzes ielai, Malkas ceļa posms no Žagaru ceļa līdz Malkas tiltam, Vītolu ceļš, Sniega iela, Bāra ceļš no tilta līdz 10.mājai, piebraucamais ceļš uz Putnu ielu 5a, Kārniņu ceļš posmā no Lediņu ceļa līdz Vircavas tiltam, Lediņu ceļš, Kalmju iela, Vircavas iela, 6.līnijas un Bumbieru ceļa krustojums, Lediņu ceļš no nometnes "Lediņi" līdz Kārniņu ceļam, Uzvaras ielas posms no Slokas ielas līdz 63.mājai, Staļģenes iela posmā no Vālodzes ielas līdz Sieramuižas ielai, 6.līnijas un Nameju ielas krustojums.

Tāpat pilsētā ir applūdušās vairākas teritorijas - Pils sala, daļēji LLU pils parks, Staļģenes ielas rajons (no upju puses īpašumi ir ūdenī, tāpat īpašumi labajā pusē, starp Sieramuižas un Vālodzes ielām gar Staļģenes ielu), Dziesmusvētku pļava Vecajā ceļā pretī pilij, Lediņu ceļā rajons starp Atpūtas ielu, Ābelītes ielu, Palejas ielu, Kalmju ielu un Vircavas ielu.

Tāpat applūduši vairāki zemes gabali starp Svētes upi un Tērvetes ielu, Būriņu ceļa rajons (no Baložu ielas puses) pie Svētes upes, Rogu ceļš pie Kalnciema ceļa. Savukārt Uzvaras parks applūdis no atkušņu ūdeņiem.

Uzvaras ielā, no parka līdz "Lareliniem", Staļģenes ielā - posmā no Līduma ielas līdz Viršu ielai, Putnu ceļā 3, Pilssalas ielā aiz 5.ēkas (nožogotā teritorijā) ūdens ir līdz ar ceļa malu.

Pretplūdu aizvari (gan automātiskie, gan mehāniskie) ir aizvērti Kalnciema ceļā, Garozas ielā, Atmodas ielā, Slokas ielā, Loka maģistrālē, 6.līnijas un Dobeles šosejas krustojumā, 6.līnijas un Nameja grāvja krustojumā, informē "Pilsētsaimniecība".

Caurtekas Slokas ielā, Filozofu un Rūpniecības ielas krustojumā, kā arī Staļģenes ielā ir nosprostotas ar smilšu maisiem. Pēc dažu iedzīvotāju lūguma, vīniem iedoti smilšu maisi teritoriju norobežošanai.

Ir izslēgtas lietus ūdens kanalizācijas sūknētavas Ziediņu ceļā un Loka maģistrālē.

"Pilsētsaimniecība" aicina iedzīvotājus ievērot zīmes un nebraukt pa applūdušām ielām.

Svarīgākais