Jelgavnieki sašutuši par divvalodību atbalstošām skrejlapām

Laikraksts Zemgales Ziņas vēsta: pirmdien un otrdien jelgavnieku pastkastītēs nonākušas skrejlapas, kas izveidotas kā pastkartītes un uzrunā «cienījamo latvieti».

Daudzi nobažījušies, ka aicinājums atbalstīt valsti un balsot «par» kopā un Brīvības pieminekļa, Latvijas valsts kontūras un karoga attēlu maldinās iedzīvotājus, referenduma dienā liekot balsot par krievu valodu kā otru valsts valodu.

Vairāki jelgavnieki šodien vērsušies redakcijā, paužot sašutumu par reklāmas lapiņām ar uzrunām «Atbalsti valsti!», «Referendumā balso «par»» un valsts simboliem – karogu, valsts kontūru, ģerboni, stilizēto Brīvības pieminekli. Kā autors uzrunām tiek minēta Latvijas Patriotisma iniciatīva.

Iedzīvotāji uzskata, ka šāds skrejlapas var maldināt pilsoņus, jo nacionālie simboli liks domāt, ka tautas nobalsošanas biļetenos jāatķeksē «par».

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvis Andris Vitenburgs zz.lv paskaidroja, ka birojs pašlaik nekontrolē politisko organizāciju tēriņus politiskajām reklāmām un aģitācijai, jo ierobežojumi attiecināmi tikai uz priekšvēlēšanu laiku.

Svarīgākais