Jelgavā bērni brīvi pērk apdullinošas vielas

Jelgavā nesen durvis vērušas tirgotavas, kas pārdot apreibinošas vielas, kas nav iekļautas aizliegto narkotisko un psihotropo vielu sarakstā. Vielas, ko pārdot nav aizliegts, pērk arī skolēni, ziņo laikraksta „Zemgales Ziņas” portāls.

Veikals, kura durvis rotā kaņepju un halucinogēno sēņu zīmējumi, tirgojot „aromatizētājus un vīrakus”, kuru izplatīšana Latvijā ar likumu nav aizliegta. Pēc šo viena no maisījumiem — Stone — pamēģināšanas vienam no jauniešiem sākumā bijis jautri, bet pēc tam palicis slikti, rādījušās halucinācijas, bijušas slāpes un slikta dūša.

Portāls veikaliņa „klientus” — jauniešus ar skolas somām plecos — sastapis vēl dažas minūtes pirms veikala darba laika sākuma, un viens no uzrunātajiem jauniešiem paudis prieku par šādas izklaides pieejamību Jelgavā. Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības stacijas ārste Ņina Kohova stāsta, ka pie nepilngadīgajiem, kas bija lietojuši „gaisa aromatizētājus” saukta arī ātrā palīdzība. «

Policija izmeklē notikušo un tā ir informēta arī par slimnīcā ievietotajiem jauniešiem, tomēr pašlaik ir bezspēcīga: tirgoto preču sastāvā nav vielu, kas iekļautas Latvijā aizliegto narkotisko un psihotropo vielu sarakstā; tās nav arī tabakas izstrādājumi, tāpēc tās drīkst pārdot mazgadīgajiem.

Svarīgākais