Jelgavā iesēs 20 000 ozolu Likteņdārza apzaļumošanai

Koku sēšanas un stādīšanas akcijas "Skābeklis" laikā šodien Jelgavas kokaudzētavā plānots iesēt 20 000 ozolu, no kuriem 5000 veselīgāko stādu vēlāk tiks pārstādīti piemiņas vietas Likteņdārzs teritorijā.

Jau ziņots, ka koku sēšanas un stādīšanas akcija "Skābeklis" tika sākta šā gada maijā ar mērķi padarīt Latviju par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē. Tās laikā apmēram 700 Latvijas skolu 5.klašu un 6.klašu skolēni, dažādu uzņēmumu un organizāciju pārstāvji, kā arī vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju iesēja 2 177 063 egles un priedes. Plānots, ka projekts noslēgsies 2011. gada jūnijā, kad vairāk nekā 2 miljoni iesēto koku būs izauguši tik lieli, lai tos stādītu mežā.

Likteņdārzs top Daugavas vidū netālu no Kokneses pilsdrupām un Kokneses luterāņu baznīcas. Tā būs kultūrvēsturiska piemiņas vieta, kas iemūžinās to latviešu piemiņu, kas kļuvuši par 20.gadsimta totalitāro režīmu upuriem. Tas būs plašs dārzs mierinājumam un tautas spēka apliecinājumam, kas ļāvis izturēt un izdzīvot.

Likteņdārza projekta īstenotājs ir Kokneses fonds, kas izveidots 2005.gadā. Parka mākslinieciskās un filozofiskās koncepcijas autors ir Japānas ainavu arhitekts un dzenbudists Šunmio Masuno.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais