Jelgavā policija cenšas noskaidrot mistiskā melnā helikoptera īpašnieku

Jelgavā policija mēģina noskaidrot, kam pieder melnais helikopters, kas pirms dažām dienām esot nosēdies pamatskolas laukumā. Toreiz par notikušo policijai ziņoja kāds zēns.

Kā ziņo laikraksts "Zemgales ziņas", melnā helikoptera nosēšanās Sarmas ielā, pamatskolas sporta laukumā bijusi nelikumīga. Par to draud naudas sods līdz 250 latiem.

"Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas standarti paredz, ka helikopteri lidojumus neapdzīvotās vietās var veikt 500 pēdas (150 metrus) virs zemes, savukārt apdzīvotās vietās tas atļauts 1000 pēdu (300 metru) augstumā. Helikopteri drīkst nosēsties vietās, kas ir tam piemērotas. Lai veiktu nosēšanos, helikoptera pilotam bija jāveic saskaņošana ar Civilās aviācijas aģentūru un pašvaldību, kas šajā gadījumā 1.augustā sarmas ielā nav bijis saskaņots," laikrakstu informēja Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste - juriste Sandra Reksce.

"1.augustā Jelgavā redzētais helikopteris pagaidām nav identificēts, jo aculiecinieki netika piefiksējuši lidaparāta identifikācijas numuru. Jelgavas pilsētas Pašvaldības policija par 1.augustā Sarmas ielā, 2.pamatskolas sporta laukumā nosēdušos helikopteri informējusi Civilās aviācijas administrāciju, lietas apstākļu noskaidrošanai un lēmuma pieņemšanai," skaidro policijas pārstāve.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais