Jelgavas pašvaldība lems par cietuma ēkas tālāko likteni

Pēc Ministru kabineta (MK) rīkojuma saņemšanas tiks izvērtēts bijušā Pārlielupes cietuma ēku tehniskais stāvoklis un tad pašvaldība lems par šo ēku turpmāko pielietojumu.

Pagaidām nekādus konkrētākus nolūkus pašvaldības vadība neizpauž, taču iepriekš domes gaiteņos un dažādās diskusijās gan no pašvaldības vadības, gan no dažādiem speciālistiem bieži izskanējis pieņēmums, ka bijušā cietuma teritoriju varētu nodot biznesam un ražotnēm.

Saistībā ar šo vīziju neformāli izskanējušas prognozes, ka, visticamāk, esošās cietuma ēkas varētu nojaukt, pašu teritoriju atvēlot uzņēmējdarbībai un ražošanai, paredzot pašvaldības un privāto struktūru sadarbību teritorijas sakārtošanā.

Kā jau vēstīts, bijušā Pārlielupes cietuma ēkas un būves, kuras patlaban atrodas Tieslietu ministrijas (TM) valdījumā, bez atlīdzības tiks nodotas Jelgavas pašvaldībai.

To paredz šodien valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais TM un Ieslodzījuma vietu pārvaldes speciālistu izstrādātais Ministru kabineta rīkojuma projekts par nekustamā īpašuma Jelgavā, Garozas ielā 31, nodošanu bez atlīdzības Jelgavas pašvaldības īpašumā.

Kā teikts rīkojuma projekta paskaidrojuma rakstā, minētā nekustamā īpašuma sastāvā ir viena zemes vienība 24 138 kvadrātmetru platībā un 13 būves. Uz zemesgabala atrodas Pārlielupes cietumam piederošas ēkas, taču šī ieslodzījuma vieta pērn tika slēgta un īpašums vairs nav nepieciešams valsts pārvaldes funkciju īstenošanai.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais