Jelgavas dome taupības dēļ pāriet uz četru dienu darba nedēļu

Lai samazinātu pašvaldības izdevumus, Jelgavas pilsētas Dome turpmāk strādās tikai četras dienas nedēļā un nepilns darba laiks no februāra tiks noteikts arī pašvaldības padotības iestādēs, apstiprināja Domē. Darbinieku algas līdz ar to samazināsies vidēji par 15 procentiem, bet paredzamais ietaupījums budžetā esot nepilns miljons latu, vēsta "zz.lv".

Šogad nav paredzēts darbiniekus sūtīt bezalgas atvaļinājumos, kas kā taupības līdzeklis Jelgavas pašvaldībā tika ieviests pagājušā gada otrajā pusē. Jau ziņots, ka sešu mēnešu laikā visiem Domes un tās padotībā esošo iestāžu un aģentūru darbiniekiem bija jāizņem četru nedēļu ilgs bezalgas atvaļinājums.

Saskaņā ar pašvaldības izpilddirektores Irēnas Škutānes rīkojumu Jelgavas Dome no februāra strādās no pirmdienas līdz ceturtdienai, bet piektdienas, sestdienas un svētdienas būs brīvdienas, skaidroja pašvaldības preses sekretāre Egita Veinberga. Padotības iestādēm savs nepilnais darbalaiks jānosaka pašām.

Nepilna darba laika noteikšana administrācijā un iestādēs ļaušot pilsētas budžetā kopumā ietaupīt nepilnu miljonu latu, tādējādi darbinieku atlīdzība samazināsies vidēji par 15 procentiem.

Jelgavas pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne skaidro, ka šāds lēmums saistīts ar Finanšu ministrijas ieteikumu pašvaldībām plānot 2010. gada budžeta izdevumus, ņemot vērā 2009. gada ienākumu daļas neizpildi. «Tas nozīmē, ka pašvaldības budžeta ieņēmumi 2010. gadā jāplāno mazāki nekā 2009. gadā. Lai nesamazinātu pakalpojumu apjomu iedzīvotājiem, pārvaldes aparātā strādājošajiem administrācijas darbiniekiem tiek noteikta nepilna darba nedēļa,» skaidro I.Škutāne.

Pagājušā gada otrajā pusē ieviešot bezalgas atvaļinājumus, Domei esot izdevies ietaupīt ap 600 000 latu.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.