Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Reģionos \ Jelgava

Kārtējais Ziedoņa Caunes "izgājiens": politiķis atsakās atklāt, kur brauc ar dienesta auto

Pēc desmit dienu atbildes gatavošanas Jelgavas novada pašvaldība tomēr atteikusies portālam zz.lv sniegt ziņas par to, kur pēdējos mēnešos ar savu dienesta automašīnu ikdienā devies Jelgavas novada Domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune. Pašvaldības preses pārstāvis Jānis Erno skaidro, ka ziņas par Z.Caunes darba braucieniem ir finanšu dokumentācija, kas iekļauta ierobežotas pieejamības informācijas sarakstā.

Jelgavas novada pašvaldības rīcībā kopumā ir 105 transporta vienības, no tām centrālās administrācijas (Pašvaldības policija, sociālais dienests u.c.) darba nodrošināšanai tiek izmatotas 30 mašīnas. "Centrālās administrācijas automašīnas arī tiek izmantotas novada Domes priekšsēdētāja darba pienākumu pildīšanas vajadzībām," skaidro J.Erno.

Uz aicinājumu atsūtīt tā sauktās ceļazīmes par pēdējiem mēnešiem par tiem Jelgavas novada pašvaldības auto, norādot braucienu laikus, galamērķus, kopgarumu un patērēto degvielu, J.Erno atbild: "Pieprasītā finanšu dokumentācija saskaņā ar Informācijas atklātības likuma 5. panta trešo daļu iekļauta Jelgavas novada pašvaldības ierobežotas pieejamības informācijas sarakstā."

Tā vēsta portāls zz.lv

Novads piebilst, ka automašīnu lietošana un to ekspluatācija notiek saskaņā ar Jelgavas novada pašvaldības dienesta transportlīdzekļu lietošanas kārtību un tām atvēlēto degvielas un atļautā nobraukuma limitu. J.Erno uzsver, ka automašīnas nav tieša veidā piesaistītas konkrētiem darbiniekiem, bet paredzētas aktuālo darba nepieciešamību nodrošināšanai.