Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Reģionos \ Jelgava

Jelgavas novadā pavasara plūdu sekas ir novērstas

Jelgavas novadā pavasara plūdu radītie kaitējumi ir pilnībā novērsti, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Erno.

Viņš skaidroja, ka pavasara plūdi radīja kaitējumu galvenokārt autoceļiem un caurtekām, no kurām septiņas bija bojātas. Visi plūdu radītie kaitējumi ir novērsti, un no pašvaldības līdzekļiem izlietoti 15 000 latu plūdu seku likvidācijai.

Paredzams, ka valsts segs daļu no izlietotajiem līdzekļiem plūdu seku novēršanai, informēja Erno.

Kā ziņots, palu laikā aprīlī Jelgavas novada Līvbērzes pagastā tika evakuēti kāda mājokļa iedzīvotāji - seši cilvēki ar diviem suņiem un kaķi, savukārt Platones pagastā palīdzēts ar laivu bērnus nogādāt uz skolu un mājup. Novadā applūduša ceļa dēļ bija izolētas deviņas mājas, aģentūru LETA iepriekš informēja Jelgavas novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Lielupes pali bija skāruši vairākas teritorijas Ozolnieku novada Salgales pagastā, kur plūdu ieskauti ir desmit mājokļi.

Jau ziņots, ka Ozolnieku novadā pavasara plūdu radītie postījumi - grants autoceļu bojājumi - Cenu pagastā jau ir novērsti, bet Salgales pagastā darbi pagaidām vēl turpinās, bet šoruden tikšot pabeigti.