Jēkabpilī iedegs gaismu Baltijas ceļam

23.augustā aprit 23 gadi, kopš triju Baltijas tautu masveidīgās miermīlīgās protesta akcijas, kad divi miljoni cilvēku Igaunijā, Latvijā un Lietuvā sadevās rokās, paužot savu gribu atjaunot Baltijas valstu neatkarību. Tas bija pirmais tik vērienīgs pasākums, kas izteica Baltijas tautu protestu pret Padomju Savienībā notiekošo un pieprasīja atzīt, kādas sekas radījusi triju Baltijas valstu okupācija un nodevīgais Molotova - Ribentropa pakts.

Katru gadu šajā dienā cilvēki atkal aicināti kaut domās sadoties rokās un pieminēt mūs visus vienojošo, neaizmirstamo Baltijas ceļu. Tāds vienojošais ceļš ir arī Daugava, kas plūst cauri Jēkabpilij. Tādēļ Jēkabpils Latviešu biedrība aicina visus interesentus 23.augustā pulksten 19.00 pulcēties Jēkabpilī, Daugavas kreisajā krastā pie tilta, kur kopīgi aizdegs svecītes, veidojot gaismas ceļu par godu Baltijas ceļam.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais