Jēkabpilī labdarības akcijā dzīvnieku patversmei saziedo gandrīz 1000 latu

Labdarības akcijā "Sasildīsim dzīvnieku patversmes iemītnieku sirdis" jēkabpilieši saziedojuši - 927 latus un vairāk par 100 kilogramiem suņu un kaķu barības, informēja viena no akcijas rīkotājām Elīna Bite.

Akcijas laikā iedzīvotājiem bija iespēja ziedot naudu Jēkabpilī lielveikalos uzstādītajās ziedojumu kastītēs. Jēkabpils pilsētas bibliotēkā un lielveikalā "Rimi" tika rīkotas nevalstisko organizāciju dalībnieku darināto rokdarbu izsoles, kurās savāktie līdzekļi arī tika ziedoti Jēkabpils dzīvnieku patversmei.

Ziemassvētku priekšvakarā Jēkabpils vēstures muzejā tika rīkots pasākums, uz kuru ieeja bija par ziedojumiem - suņu un kaķu barību. Barību patversmes iemītniekiem bija iespējams ziedot arī veterinārajā aptiekā "Centrs AV".

Labdarības akcijas laikā notika arī bērnu zīmējumu konkurss, kurā Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņi tiks aicināti uzzīmēt sevi kopā ar kādu no mājdzīvniekiem. Labākie zīmējumi bija aplūkojami izstādē lielveikalā "Rimi". Ar aicinājumiem piedalīties labdarības kampaņā Jēkabpilī tika izvietoti plakāti ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, kuros viņu attēloti kopā ar saviem mīluļiem.

Akcijas nolūks bija veicināt iedzīvotāju informētību par Jēkabpils dzīvnieku patversmi, kā arī vākt ziedojumus tās atbalstam. Labdarības akciju organizēja iniciatīvas grupa - Jēkabpils iedzīvotāji Elīna Bite, Lāsma Skļarska, Vladimirs Reskājs un Inese Jeranoviča.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.