Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Reģionos \ Ikšķile

Kurzemnieku dienā Ikšķilē varēs iepazīt šim novadam raksturīgo

Ikšķilē sestdien notiks Kurzemnieku diena, kuras laikā varēs iepazīt šā novada tradicionālo virtuvi, amatnieku darinājumus, kā arī dziesmas un dančus.

Pasākuma organizatori aģentūru BNS informēja, ka Kurzemnieku diena Ikšķilē sāksies jau plkst.14 pļaviņā pie Kultūras nama ar Kurzemes novada ciemiem – lietišķās mākslas un amatnieku darinājumiem, tradicionālo virtuvi, informācijas stendiem un muzikāliem priekšnesumiem. Tāpat būs iespēja noskatīties filmas par Kurzemi.

Savukārt plkst.16 kultūras namā notiks etnogrāfisko ansambļu koncerts "Kurzemes krāšņākās balsis", kurā varēs dzirdēt Bārtas, Otaņķu, Rucavas un Suitu dziesmas un mūzikas instrumentus.

Plkst.18 sāksies dižkoncerts "Māte savas meitas sauca" Ikšķiles estrādē, kas veidots kā muzikāls stāsts par Kurzemes vēsturi, tradīcijām un dzīvesziņu, bet diena beigsies ar sadancošanu muzikantu pavadījumā plkst.20.

Kurzemnieku dienā Ikšķilē piedalīsies Alsungas, Bārtas, Jūrkalnes, Otaņķu, Popes, Rucavas, Slampes, Tārgales, Tukuma, Ventspils un Rīgas folkloras kopas, etnogrāfiskie ansambļi, lietišķās mākslas studijas, amatnieki un informācijas centri.

Pasākumu rīko Ikšķiles novada pašvaldība, Latvijas Folkloras biedrība un Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs.