Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Reģionos \ Dobele

Pilnasinīgs Latvijas uzņēmums

Gada ritumā ir vairākas reizes, kad aizdedzam sveces, lai atzīmētu svētkus. Bet vēl vairāk ir tādu mirkļu, kad sveču siltās liesmas ienes īpašas sajūtas arī ikdienā, jo īpaši tumšākajos gadalaikos – mājās rada omulību, kalpo kā dekoratīvs elements galda klājumā vai interjerā.

Vārdu sakot – to izmantojums ir ļoti plašs. Daudzveidīgu sveču klāstu piedāvā uzņēmums Baltic Candles, kas ir lielākais sveču ražotājs Baltijā un viens no lielākajiem Eiropā.

Jaunais gads uzņēmumam sācies rosīgi. «Turpinām strādāt tādā pašā tempā, kādā to darījām pirms Ziemassvētkiem – janvārim tas nav gluži tipiski,» atklāj Baltic Candles finanšu direktore un padomes priekšsēdētāja Zita Sāviča. «Patlaban pieprasīts ir gan sezonas sortiments, gan sveces, ko mūsu klienti speciāli pasūta izstādīšanai starptautiskajās izstādēs visā Eiropā. Tepat netālu ir arī Lieldienas un pavasaris, šai sezonai šobrīd ražojam atbilstošas košā sortimenta sveces.»

Baltic Candles pamattirgus ir Skandināvijas valstis, tāpēc produkcijas pamatā dominē Ziemeļvalstu stils un krāsas. Tajā pašā laikā uzņēmums ir atvērts jaunām, radošām idejām un ikviena klienta vēlmēm un iecerēm. Uzņēmuma klientu vidū ir gan lielveikalu tīkli, gan specializēti dāvanu veikali un restorāni, kā arī augstas klases interjera preču veikali.

Lai gan lielākā daļa sveču aizceļo uz ārzemēm, aptuveni trīs procenti produkcijas paliek Latvijā. Dobelē, kur atrodas uzņēmuma ražotne, ir arī firmas sveču veikals, kur garantēti var iegādāties tikai Dobelē ražotas sveces. «Uz savu darbību šeit raugāmies ilgtermiņā, kas nozīmē, ka esam gatavi ieguldīt uzņēmuma attīstībā. Šogad plānojam uzstādīt jaunas iekārtas, kas paplašinās sveču sortimentu un priecēs mūsu klientus ar jauniem produktiem,» stāsta Z. Sāviča. Viņa arī uzsver, ka uzņēmuma veiksmīgā darbība nebūtu iedomājama bez stabila un profesionāla kolektīva. Baltic Candles kopumā strādā 300 darbinieku – pamatā Dobeles un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji. «Cenšamies atbalstīt ne vien vietējos iedzīvotājus, bet arī citus Latvijas uzņēmējus – pēc iespējām iepērkam vietējās izejvielas un pakalpojumus. Uzskatu, ka pašiem ir jārod iespējas sevi virzīt, nevis jāgaida atbalsts no ārpuses. Pērkot Latvijā ražotu produktu, mēs katrs varam piedalīties jaunu darba vietu radīšanā. Tas ir tas, ko varam paši darīt lietas labā – veidot iekšējo pieprasījumu un tādā veidā cits citu atbalstīt,» uzsver Z. Sāviča. Februāris Latvijā ir sveču mēnesis, latviešiem ir sava sveču diena 2. februārī. «Novēlu gan šajā, gan citās dienās dedzināt tieši Latvijā ražotas sveces!» saka Z. Sāviča.