Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Reģionos \ Dobele

Daudzpusīga izglītība

© Ojārs Lūsis

Dobeles Valsts ģimnāzijā mācību process nav tikai teorētisks, bet arī praktisks un inovatīvs – par to liecina jaunu mācību metožu ieviešana, vides pilnveidošana un bagātīgs ārpusstundu aktivitāšu klāsts.

2012./2013. mācību gads Dobeles Valsts ģimnāzijā aizsākās uz pacilājošas nots – 29. septembrī tika nosvinēta skolas 90 gadu jubileja, kas pulcēja prāvu absolventu skaitu. Turklāt, gatavojoties šim nozīmīgajam notikumam, tika modernizēta ģimnāzijas aktu zāle, tādējādi ievērojami uzlabojot mēģinājumu un koncertdarbības apstākļus pašdarbības kolektīviem, ģimnāzijas tradicionālo pasākumu rīkošanai un citām aktivitātēm.

Dobeles Valsts ģimnāzija bija pirmā, kas sāka aprobēt Eiropas Kvalitātes vadības fonda izcilības modeli, kas aptver visas skolas darbības un vērtē tās vienotā sistēmā. Projekta īstenošanas rezultātā pērn tika iegūti 226 vērtīgi un pilnīgi reāli priekšlikumi skolas darbības uzlabošanai. Tagad darbs turpinās jaunā projekta attīstības fāzē. «Šobrīd tiek veidots modelis elektroniskai piemērošanai skolu pašvērtējuma ziņojuma gatavošanā. Līdz šā mācību gada beigām jaunā sistēma būs aprobēta,» stāsta Dobeles Valsts ģimnāzijas direktore Inese Didže. Viņa neslēpj, ka līdz šim paveiktais darbs nesis vērtīgus augļus, jo sevišķi pedagogu informācijas tehnoloģiju kompetenču pilnveidošanā.

Šajā mācību gadā gan ģimnāzijas audzēkņiem, gan skolēniem no citām mācību iestādēm ir iespēja apmeklēt nodarbības tā saucamajās mazajās skolās. Ar pašvaldības atbalstu no valsts mērķdotāciju līdzekļiem piesaistot pasniedzējus no Latvijas Universitātes, izveidotas ārpusstundu nodarbības matemātikā, ķīmijā, programmēšanā un bioloģijā. I. Didže uzskata, ka mazās skolas sniedz abpusēju ieguvumu – skolēniem tās ir padziļinātas zināšanas, savukārt augstskolām – iespēja piesaistīt topošos studentus. Tāpat vērtīgu pieredzi vidusskolēni gūst, piedaloties augstskolas Turība organizētajā profesionālās pilnveides izglītības programmā Panākumu universitāte, kas vērsta uz karjeras iespēju izzināšanu. Skolēnu dzīves pieredzi 2012. gadā noteikti ir papildinājis kora koncertbrauciens uz Ņujorku un dejotāju vizīte Vācijas pilsētā Altenburgā.