Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Reģionos \ Dobele

Vairāk par iepirkšanos

© Ojārs Lūsis

Kopš tirdzniecības un naudas mīšanas pirmsākumiem ir pagājis krietns laiks, un tikpat krietni mainījies arī veikalu izskats un koncepcija un, protams, pircēju ieradumi.

Neaizvietojami cilvēku ikdienā kļuvuši lielveikali, kas piedāvā plašu preču klāstu un arī dažādus pakalpojumus, tā ļaujot ietaupīt laiku un ērti iepirkties. «Ja jāizvēlas, uz kuru veikalu braukt, priekšroka tiks dota tam, kas būs pa ceļam un apmierinās visas konkrētā brīža vajadzības,» uzskata SIA Mārksmens valdes locekle Dace Broka.

Pavisam Latvijā ir 176 top! veikali, kas pieder 16 vietējiem uzņēmumiem. Šis stāsts ir par vienu no tiem – SIA Mārksmens, kam 18 piederošie top! pārtikas veikali atrodas Zemgalē. SIA Mārksmens ir pieredzes bagāts uzņēmums, kas tirgū darbojas gandrīz 14 gadu. Lielākā daļa tirdzniecības vietu atrodas 70 kilometru rādiusā ap Dobeli, kas ir galvenā mītnes vieta. «Mēs bijām pirmie, kuri Dobelē un Bauskā atvēra pašapkalpošanās veikalus.Allaž esam centušies sekot līdzi laikam un pircēju vajadzībām. Lielveikala ēkai Dobelē ir jau seši gadi, un šajā laikā tā piedzīvojusi vairākas nozīmīgas pārmaiņas, kļūstot par modernu un ērtu vietu visai ģimenei, kur iepirkties, uzlabot veselību ar sporta aktivitāšu palīdzību, izbaudīt patīkamu atmosfēru un ieturēt gardu maltīti,» stāsta D. Broka.

SIA Mārksmens atpūtas un sporta centrs piedāvā aerobikas nodarbības kvalificētu treneru vadībā, treniņus trenažieru zālē, kā arī īpašo apļa trenažieri, kas patlaban ir īpaši iecienīts. «Aplī izvietoti astoņi trenažieri. Nodarbību sāk uz viena trenažiera, un ik pēc minūtes vai pusminūtes slodze mainās, jo jāpāriet uz nākamo. Šādi treniņi nav ilgi – nepieciešama tikai pusstunda,» paskaidro D. Broka. Pēc nodarbībām iespējams relaksēties tvaika pirtī vai saunā.

Ja iepirkšanās un atpūtas tūrē devusies visa ģimene, vecākiem nav jāuztraucas par to, ka bērniem varētu kļūt garlaicīgi, vai arī jālauza galva, kam uzticēt savu atvasi, ja abi vēlas pasportot vai paredzama kāda tikšanās. Mazo apmeklētāju priekam un vecāku ērtībām lielveikala otrajā stāvā blakus sporta un atpūtas centram izveidots bērnu rotaļu laukums.

Kad veikti nepieciešamie pirkumi un izbaudītas fiziskās aktivitātes, laiks gardai maltītei, jo ne velti mēdz teikt, ka paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks. «Ēdiena saturam un kvalitātei ir ļoti liela nozīme, tāpat kafejnīcas atmosfērai un apkalpošanas kultūrai. Ēdināšanas pakalpojumu kvalitāte ir ļoti svarīga, arī raugoties no tūrisma aspekta,» teic D. Broka. Tāpēc tieši pirms Ziemassvētkiem dobelnieki un pilsētas viesi saņēma patīkamu dāvanu – jaunu, omulīgu kafejnīcu Karavāna. Tā pārsteidz ne vien ar skaistu interjeru, bet arī kvalitatīvu ēdienkarti. «Mums ir ļoti svarīgi apmācīt personālu – viesmīļus, pavārus un konditorus, lai garantētu vislabāko un gardāko rezultātu. Esmu priecīga, ka mums radās iespēja satikt un iepazīties ar burvīgu cilvēku Germanu Andresu Koto Silvu, kurš bez visa tā ir arī brīnišķīgs pavārs. Šobrīd viņš ir mūsu šefpavārs, pēc tautības ir venecuēlietis, bet jau desmit gadu dzīvo Latvijā. Viņš savu profesionālo meistarību ir apguvis gan Eiropā, gan ASV. Savā pavārmākslā viņš tik tiešām ir meistars!» ar uzslavu neskopojas D. Broka. Nākotnē plānots veidot dažādus seminārus par ēdienu gatavošanu un citu tautu virtuvi. Kā norāda D. Broka, nodarbības varētu notikt reizi mēnesī un tās, protams, vadīs pats Germans Andress Koto Silva – stāstīs un rādīs, kā pagatavot dažādus ēdienus – gan vienkāršākus, gan sarežģītākus un arī eksotiskus. «Visus nepieciešamos produktus šo ēdienu pagatavošanai varēs atrast mūsu veikalā, līdz ar to, pēc nodarbības aizejot mājās pie savas ģimenes, arī viņus būs iespējams palutināt ar gardu un īpašu maltīti,» sola D. Broka.