Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Reģionos \ Dobele

Dobeles Biznesa centrs – moderns un plašs

"Dobeles centrā ir daudz telpu, kuras pielāgotas biroju vajadzībām, bet tikai dažas ēkas, kas celtas ar šo konkrēto mērķi.

Mums vajadzēja lietderīgi izmantot teritoriju, kurā šobrīd atrodas jaunais centrs, jo iepriekš te bija vien vecas garažas. Uzceļot jauno centru, pilsēta ir ieguvusi ne vien vizuāli pievilcīgu ēku, bet arī sakoptu teritoriju," saka SIA Dobeles Biznesa centrs Pils valdes loceklis Vitauts Paškausks, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu. Jauno kompleksu, kas ekspluatācijā tika nodots 2009. gada decembrī, raksturo moderna infrastruktūra, plaša telpu izvēle un izdevīga atrašanās vieta.

Jaunā, pusotra miljona latu vērtā centra projektēšanu veica SIA Būvalts Jāņa Ādamsona vadībā, bet būvdarbos tika iesaistītas vairākas celtniecības kompānijas. Ēkai ir trīs stāvi un kopējā iznomāto telpu platība ir vairāk nekā 2700 kvadrātmetru. Centrs tika būvēts, uzklausot potenciālo klientu vēlmes. Biroja telpām ir individuāls plānojums, pielāgots konkrētās iestādes vai uzņēmuma vajadzībām.

"Mūsu prioritāte ir nodrošināt klientiem visu nepieciešamo. Atbildam gan par ēkas eksplutācijas pasākumiem, gan teritorijas uzkopšanu. Īrniekam tikai jāatslēdz un jāaizslēdz durvis," norāda V. Paškausks. Viņš arī uzsver, ka galvenais uzdevums, būvējot jauno centru, bijis zem viena jumta apvienot gan birojus, gan salonus un iestādes. Šobrīd centrā atrodas frizētava, šūšanas darbnīca, banka un zvērināta notāra birojs, kā arī neliela izstāžu zāle, kurā apskatāmi vietējo mākslinieku darbi. Savukārt nākotnē iecerēts izveidot konferenču zāli ar nepieciešamo aprīkojumu un tehniku, lai pilnībā apmierinātu klientu prasības.

Nozīmīgs pluss ir centra atrašanās vieta un pieejamība gan tiem cilvēkiem, kuri ikdienā pārvietojas ar sabiedrisko transportu vai kājām, gan automašīnu īpašniekiem. Biznesa centra īrnieku un apmeklētāju ērtībām kalpo vairākas autostāvvietas.

SIA Dobeles Biznesa centrs Pils piedāvā ne tikai ofisus un plašas tirdzniecības telpas 3000 kvadrātmetru platībā. Tā īpašumā un apsaimniekošanā ir arī atpūtas bāze Kliģi, kas atrodas pievilcīgā vietā blakus Kliģu ezeram. Komplekss aktīvi darbojas visu gadu un piedāvā dažādas atpūtas iespējas. Vasarā šī ir piemērota vieta sporta spēļu rīkošanai, savukārt vēsajos gadalaikos divos saunu kompleksos iespējams atjaunot spēkus un atpūsties no ikdienas steigas. Atpūtas bāze saviem klientiem piedāvā 40 naktsvietas, kā arī zāli, kurā var rīkot nelielas konferences, seminārus vai citus pasākumus un svinēt dažādus svētkus, piemēram, dzimšanas dienu, kāzas.

"Manuprāt, Dobele un tai piegulošās teritorijas ir labvēlīga vide uzņēmējdarbības attīstībai. Jau vēsturiski šeit bijusi attīstīta lauksaimniecība, savukārt tā saucamajos treknajos gados aktīvi veidojās jauni uzņēmumi, savu darbību pilnveidoja un paplašināja jau esošie. Sekmīgi tika piesaistīts ārzemju kapitāls. Lielu lomu spēlē arī cilvēciskais faktors. Šā reģiona ļaudis ir nosvērti, fundamentāli un uzticami – ja darbs ir uzsākts, tas jāizdara līdz galam, turklāt jāizdara labi," vērtē V. Paškausks. Atzinīgus vārdus viņš velta pilsētas vadībai, kura allaž nākusi pretī uzņēmējiem un izpratusi viņu vajadzības. "Pozitīva attieksme pret visiem ir ļoti būtisks aspekts veikmīgas sadarbības un abpusējas komunikācijas veidošanā un uzturēšanā. Turklāt ne tikai biznesa vidē," uzsver V. Paškausks.