Aug sportistu jaunā maiņa

© Ojārs Lūsis

Biatlons, futbols, ložu šaušana, paukošana, svarcelšana, teniss, volejbols, airēšana, basketbols, bokss, brīvā cīņa, grieķu–romiešu cīņa, peldēšana, vieglatlētika, hokejs, daiļslidošana – ir tās sporta skolas sekcijas, kurās Daugavpils skolu audzēkņi var sevi pilnveidot un attīstīt, lai ar laiku kļūtu par olimpiskajiem čempioniem.

«Mēs ļoti rūpīgi strādājam, lai pēc gadiem droši varētu teikt, – starp tiem, kuri pārstāv Latviju visaugstākā ranga sacensībās, ir daudz daugavpiliešu. Viens no piemēriem – tikko Igaunijā norisinājās starptautiskās sacensības brīvajā cīņā. Starp dalībniekiem bija sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Vislabāk no daugavpiliešiem nostartēja Konstantīns Astašonoks, kurš svara kategorijā līdz 60 kilogramiem piekāpās tikai finālcīņā, ieņemot otro vietu,» uzsver pilsētas sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs.

Pagājušajā gadā ir būtiski reorganizēta pilsēta sporta dzīve – no četrām sporta skolām izveidota viena, saglabājot un pārņemot sporta pārvaldes pārziņā esošās sporta bāzes, tajā skaitā stadionus, vieglatlētikas manēžu, Olimpisko centru un ledus halli. Līdz ar to ir optimizētas to administrēšanas un uzturēšanas izmaksas, kā arī no viena redzes punkta ir labāk pārredzēt visu sporta bāžu noslogojumu un racionālāk plānot bērnu un pieaugušo nodarbību laikus. Isakovs atzīmē, ka bijušās Ledus skolas internāts tagad pieejams visiem, – arī ārvalstu komandu treniņnometnēm. «Apmaksāt visus izdevumus, kas saistās ar bērnu hokeja un daiļslidošanas sekcijas apmeklējumu, dome vien nevar, tāpēc mums ir jāmeklē iespējas, kā piesaistīt papildu finansējumu, kas kompensētu bērnu sporta izdevumus. Šovasar plānotas vairākas ārvalstu bērnu sporta treniņnometnes, kas dos pienesumu sporta pārvaldes budžetā.»

Gatavojoties pilsētas svētkiem, kas šogad veltīti pilsētas jaunajai paaudzei, aktīvi piedalās arī sporta skolas – notiks paukošanas sacensības, būs strītbols, vīri savu spēku demonstrēs Latvijas svarcēlāju čempionātā klasiskajā svarcelšanas veidā guļus un spēka vīru Latvijas čempionātā Strong Man, uz kuru ieradīsies Latvijas stiprākie spēka vīri, norisināsies arī Olimpiskais skrējiens.

Svarīgākais