Daugavpilī atklās restaurēto cietokšņa ūdenstorņa ēku

Daugavpilī šo piektdien atklās restaurēto Daugavpils cietokšņa ūdenstorņa ēku, kuras atjaunošanas darbi tika sākti pirms diviem gadiem, aģentūrai BNS pastāstīja Daugavpils domes preses sekretāre Līga Korsaka.

Savukārt pēc ūdenstorņa svinīgās atklāšanas pusdienlaikā Latviešu kultūras centra Baltajā zālē notiks prezentācija par Daugavpils cietokšņa Kultūras informācijas centra mērķiem un uzdevumiem. Pasākuma noslēgumā tiks pasniegtas pateicības projekta īstenošanā iesaistītajiem uzņēmējiem, iestādēm un speciālistiem.

Ūdenstorņa ēka restaurēta projektā "Ūdenstorņa ēkas paraugrestaurācija un apsaimniekošana Daugavpils cietoksnī", kura kopējās izmaksas bija 644 380 eiro ( 456 929 lati).

Projekta realizācijas laikā tika izstrādāti triju sektoru – pašvaldības, valsts un privāto sektoru – sadarbības mehānismi cietokšņa restaurācijai un apsaimniekošanai,restaurēta ūdenstorņa ēka, kā arī izveidots "Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs".

"Ūdenstorņa ēkas paraugrestaurācija un apsaimniekošana Daugavpils cietoksnī" projektu sāka 2009.gada maijā, tas pabeigts 2011.gada aprīlī. Projekta finansējums tika gūts no Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 85% apmērā, pārējas izmaksas sedza Daugavpils pilsētas dome.

Svarīgākais