Veselības inspekcija sola izvērtēt 12 gadus vecā daugavpilieša ārstēšanu un nāves apstākļus

Veselības inspekcija (VI) pirmdien pabeigs pārbaudi par gadījumu Daugavpils slimnīcā, kad tur pēc operācijas mira 12 gadu vecs zēns, aģentūru BNS informēja VI pārstāve Ieva Raboviča.

Iepriekš jau vēstīts, ka 12 gadu veco Artjomu slimnīcā ar spēcīgām sāpēm vēderā ievietoja 11.augustā. Pēc rentgena un asins analīzēm zēnu ievietoja bērnu ķirurģijas nodaļā, kur viņu apskatījis ārsts Vasilijs Hristenko, kas, pēc vecmāmiņas stāstītā, esot uzdevis jautājumus, kuri nebija saistīti ar zēna veselības stāvokli, turklāt atteicies runāt ar zēna māti pa mobilo tālruni, jo viņa atrodas Anglijā.

Pusnaktī zēna stāvoklis vēl vairāk pasliktinājies. No rīta viņu apskatījis cits ārsts, kurš teicis, ka zēns jāved uz procedūru kabinetu. Vecmāmiņas stāstītais liecina, ka zēns jau palātā sācis zaudēt samaņu. Nedaudz vēlāk viņš nomiris.

Mediķi Artjoma nāvi skaidrojuši ar negaidītu kuņģa plīsumu.

Artjoma radinieki pēc viņa nāves lūguši veikt zēnam ekspertīzi. Bērna vecāki uzskata, ka zēna nāvē vainojama Daugavpils Reģionālās slimnīcas bērnu ķirurģijas nodaļas mediķu paviršība.

Valsts policijas Daugavpils reģiona pārvaldē par faktu tika sākts kriminālprocess. Policija veica pirmās procesuālās darbības un gaida Veselības inspekcijas atzinumu.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais