Top jauns projekts

© publicitātes foto

Jau pusgadu ar ES finansiālu atbalstu tiek realizēts projekts Uzņēmuma "Ditton Chain" izveide uz "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" bāzes jaunu un kvalitatīvu produktu ražošanai eksporta tirgiem metālapstrādes un mašīnbūves nozarē.

Šajā laikā ir noslēgti iekārtu piegādes un rekonstrukciju darbu izpildes līgumi. Daugavpili ir apmeklējuši iekārtu ražotāji, lai vienotos par specifiskām prasībām to izgatavošanai, notiek iekārtu izgatavošana, kā arī uzsākti rekonstrukcijas darbi platībās, kurās tiks izvietota jaunā ražotne. Tāpat šī gada septembrī SIA Ditton Chain un Citadeles banka vienojās par abpusēji izdevīgu sadarbību projekta finansēšanā.

Projekta realizāciju paredzēts pabeigt 2011. gada vasaras sākumā, kad uzņēmums uzsāks ražot augstas kvalitātes automašīnu pievadķēdes – tādas, kas atbilst Eiropas Savienības tirgus prasībām.

"Mūsu ražotās ķēdes pēc projekta realizācijas spēs konkurēt Eiropas tirgos, pirmkārt, ar to, ka tām būs nedaudz zemāka cena, otrkārt, augstāka kvalitāte," stāsta SIA Ditton Chain valdes loceklis Raimonds Bruževičs. "Augstāku kvalitāti mēs spēsim nodrošināt, tieši pateicoties jaunajām un pašām modernākajām ražošanas iekārtām, un tuvums ES tirgum nodrošinās mūsu konkurētspēju salīdzinājumā ar tādiem lieliem spēlētājiem šajā tirgū kā Ķīna. Jo ātrāk mēs ieņemsim atbilstošo tirgus daļu, jo labāk."

Projekta ietvaros uzņēmums SIA Ditton Chain veic ražošanas modernizāciju esošajās a/s Ditton pievadķēžu rūpnīca (DPR) ražošanas platībās, kuras tas ilgtermiņā nomā no DPR. Paredzēts iegādāties arī visjaunākajām tehnoloģijām atbilstošas ražošanas iekārtas un veikt ražošanas telpu rekonstrukciju.

Projekta kopējās izmaksas ir 7 207 698,43 lati, no kuriem 3 000 000 latu ir Eiropas Savienības Eiropas reģionālā attīstības fonda finansējums.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais