Daugavpilī tiks atklāts pirmais daudzzāļu kinoteātris Latgales reģionā

Šā gada 11. septembrī Daugavpilī Ditton namā darbu uzsāks pirmais daudzzāļu kinoteātris Latgales reģionā - Silver Screen Cinema.

11. septembrī kinoteātris apmeklētājiem būs atvērts jau no plkst. 10.25 - stundu pirms pirmā seansa sākuma.

Pirmajā nedēļā skatītājiem tiks piedāvāts noskatīties sekojošas filmas: Vieglā uzvedība (Easy Virtue), G.I. Joe: Kobras sacelšanās (G.I. Joe: The Rise of Cobra), 9. rajons (District 9), Bēdīgi slavenie mērgļi (Inglourious Basterds) un Augšup (Up), kas dublēta latviešu un krievu valodā. Biļešu cenas - no Ls 1,75 līdz Ls 3,20.

Jaunajā kinoteātrī, kurš ir tikai 3. daudzzāļu kinoteātris Latvijā, būs 6 kinozāles ar kopējo sēdvietu skaitu 1 200, kopējā platība - 2 500m2. Tā darbību nodrošinās 30 darbinieku. Silver Screen Cinema izveidē ieguldīti vairāk nekā 3,5 milj. EUR, un tas aprīkots ar jaunākajām kino industrijas tehnoloģijām. Kinozāle ar lielāko sēdvietu skaitu nosaukta kinoteātra lielākā atbalstītāja - Lattelecom - vārdā.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".