Cēsīs atsāk darboties nakts patversme

Cēsīs no šodienas darbu atsāk pagaidu nakts patversme. Patversme klientiem nodrošina naktsmītni, ēdienu un personīgās higiēnas iespējas. Šo pakalpojumu var izmantot ne ilgāk kā trīs mēnešus, kuru laikā pakalpojuma saņēmējam ar sociālā darbinieka atbalstu jācenšas uzlabot savas dzīves apstākļus.

Nakts patversmē klientus uzņem katru dienu laikā no plkst.18.30 līdz 19.30, tā jāatstāj līdz plkst.7. Nakts stundās klientus uzņem tikai ārkārtas situācijās. Nakts patversmes pakalpojumus nevar izmantot personas, kas atrodas alkoholisko dzērienu reibumā.

Lai uzturētos nakts patversmē, nepieciešams sociālā darbinieka norīkojums, to izsniedz Cēsu pašvaldības aģentūrā "Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības aģentūra", Bērzaines ielā 18, 2.stāvā, 8.kabinetā.

Pirmo reizi (pirmo nakti) nakts patversmes pakalpojumu var saņemt bez norīkojuma.

Nakts patversmes pakalpojums ir maksas pakalpojums — bezpajumtniekiem, kuru pēdējā deklarētā dzīvesvieta ir Cēsu novada administratīvajā teritorijā, maksa par vienu nakti patversmē - 50 santīmi. Nakts patversmes pakalpojumi būs pieejami arī citu novadu iedzīvotājiem. To maksa par vienu nakti patversmē tiks noteikta pēc novadu sadarbības līguma noslēgšanas.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais