Bauskā divu māju iedzīvotāji svētkus pavada ar grīdas lupatām rokās

Bauskas pilsētas Uzvaras ielas 19. un 21. mājas iedzīvotāju problēmas ar kanalizācijas sistēmām vēl aizvien nav atrisinātas. Iedzīvotāji regulāri slauka pārplūstošās grīdas, vēro pagalmā izgāzto smilšu kaudzi un gaidīja 16. novembri, jo bija apsolīts, ka beidzot sāksies darbi.

Tagad darbi pārlikti uz 19. novembri, un ne vienam vien mājas iedzīvotājam Latvijas valsts proklamēšanas svētki būs jāsagaida, ar grīdas lupatu atkal uzslaukot māju, raksta portāls "bauskasdzive.lv".

Par pašreizējo situāciju informē SIA «Bauskas namsaimnieks» valdes locekle Jolanta Ķikute: «Darbus plānojām veikt jau 16. novembrī, bet SIA «Kvinta plus» darbinieki mums pateica, ka tiks ieklāts asfalts, un tehnikai pieeju liedza. Mums ir nepieciešama mašīna, kas izsūknēs akas, jāpieved grodi, kā arī jānodrošina piebraukšana traktoram, kas raks. Tagad viss ir sagatavots, lai ceturtdien varētu sākt darbus.»

Tikmēr SIA «Kvinta plus» projektu vadītājs Andris Blumfelds ir ļoti neapmierināts ar SIA «Bauskas namsaimnieks» darba stilu: «Piebrauktuve Uzvaras ielas 19. un 21. māju pagalmā veidota no laukakmeņiem, kas vēl nav nosēdušies. Uz tās uzdzina «Kamaz» kravas mašīnu, kura izgāza lielu smilšu kravu un sabojāja piebrauktuves segumu. Ceturtdien viņi varētu tur sākt darbus, bet vispirms tomēr vajadzētu izklīdināt to smilšu čupu, citādāk pagalmā iebraukt nevar.»

Bauskas pilsētas pārvaldes vadītājs Jānis Mičulis uzsvēra, ka seko līdzi notikumiem abās mājās, bet ūdens un kanalizācijas ievilkšana tomēr ir apsaimniekotāja atbildība, viņiem to beidzot vajadzētu paveikt.

SIA «Bauskas namsaimnieks» apņēmās veikt kanalizācijas un ūdens remontdarbus viņu apsaimniekotajās mājās Uzvaras ielās 19 un 21. Izrādījās, vecā kanalizācijas aka ir dziļāka nekā SIA «Kvinta plus» ierīkotā aka, kura piemērota Uzvaras ielas jaunajām kanalizācijas sistēmām.

Lai veiktu nepieciešamos labojumus, kanalizācijas sistēma māju pagalmā jāveido no jauna, bet šie darbi netika paveikti, līdz oktobra beigās SIA «Kvinta plus» slēdza pieeju mājas pagalmam nepieciešamo ielas remonta darbu dēļ. Kopš tā laika iedzīvotāji regulāri saņem solījumus, ka darbi tiks veikti jau tuvākajās dienās, bet jau otro nedēļu nekas nenotiek.

Svarīgākais