Svētkos Bauskā nebūs salūta

Valsts svētku, 18. novembra, programmu Bauskas pilsētas Tautas nams gatavojis telpām, informē speciālists Jānis Dūmiņš

Atšķirībā no citām reizēm, šogad 18. novembrī nebūs aktivitātes Bauskas Rātslaukumā. Plkst. 16 Tautas namā sāksies koncerts. Tā ievadā uzstāsies Mežotnes pagasta un Bauskas 1. vidusskolas jauktie kori, vēsta "bauskasdzive.lv"

Līdz ar viņiem uz skatuves būs dziedātājs Jānis Kurševs. Savukārt pilsētas jauniešu projekts «Mēs Bauskai» sagatavojis vairākas populāras, patriotiskas latviešu popa un roka dziesmas. Viņu sniegumu vizuāli papildinās fotogrāfa Raita Ābelnieka darbu projekcijas.

Pēc tam Tautas namā atklās tautas fotostudijas «Bauska» izstādi «Zemgales ainavas». Interesentiem būs iespēja tikties ar darbu autoriem.

Plkst. 18.30 uz lielā ekrāna zālē būs skatāma filma «Dziesmas leģionāri». Tas ir dokumentāls kinostāsts par izcilajiem latviešu diriģentiem Imantu un Gido Kokariem.

Tiešraidē no Rīgas plkst. 20. baušķeniekiem būs iespēja dzirdēt Valsts prezidenta Valda Zatlera uzrunu. Savukārt nebijusi akcija iecerēta plkst. 21. Tieši šajā laikā uz visas zemeslodes, kur vien atradīsies latvieši, visi aicināti izpildīt tautas lūgsnu «Dievs, svētī Latviju!». To dziedās arī sanākušie Bauskas pilsētas Tautas namā.

Atšķirībā no citiem gadiem Bauskā šogad nebūs pašvaldības finansēta svētku salūta. Tas gan neliedz svētku vakarā debesis izgaismot privātpersonām.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais