Grib "atdzīvināt" Stelpes pienotavu

Akciju sabiedrības "Bauskas piens" kreditoru sapulcē, kas notika 9. novembrī, nolēma iznomāt Stelpes pienotavu, pirms saņemta nodrošinātā kreditora "GE Money Bank" piekrišana.

Šāds lēmums tika virzīts izskatīšanai kreditoru sapulcē, jo vēlmi iznomāt Stelpes pienotavu administratoram izteica piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība "Dzēse", raksta laikraksts "Bauskas Dzīve".

"Dzēse" ir viens no lielākajiem kreditoriem, kuram uzņēmums ir parādā 150 tūkstoš latu. Maksātnespējas administratore Valentīna Kepente uzskata, ka ir lietderīgi atbalstīt piena pārstrādi, kā to iecerējusi "Dzēse". Taču tam ir vajadzīga nodrošinātā kreditora "GE Money Bank" piekrišana.

"Dzēses" valdes priekšsēdētājs Māris Petrēvics jau iepriekš paudis apņēmību, ka Stelpes pienotavā ir jāatsāk ražošana, bet tam nav saņemts paša lielākā kreditora – bankas – akcepts. M. Petrēvics skaidroja: "Ja tiks saņemta atļauja iznomāt pienotavas telpas, vispirms jānoskaidro, kādā kārtībā ir tehnoloģiskie mezgli un kas nepieciešams ražošanas atsākšanai. Ir nodoms piesaistīt arī citus kooperatīvus, piemēram "Trikāta KS", "Piena partneri"." Kad "Bauskas piens" pārtrauca darbu, mūspuses vairākas saimniecības sāka pārdot produkciju, izmantojot "Dzēses" pakalpojumus."

Svarīgākais