Bauskā dīdžejs regulāri nesamaksā māksliniekiem par darbu

Ne visai tīkamu slavu mūziķu aprindās iemantojis dīdžejs no Bauskas Gunča jeb Guntars Simanovičs. Vairāki mākslinieki pastāstīja, ka dīdžejs nav ar viņiem pilnībā norēķinājies, raksta portāls "bauskasdzive.lv".

Grupas «Tumsa» menedžeris Mareks Bērents pauž, ka par grupas koncertu Bauskā, kas notika 15. augustā, G. Simanovičs samaksājis tikai 60 procentu no summas, par kādu pirms tam bija noslēgta vienošanās. Vēlāk dīdžejs ne reizi nav zvanījis mūziķiem un nav informējis, kad un kā samaksās atlikušo daļu.

Šajā pašā pasākumā apskaņošanu veica firma no Jelgavas. Tās pārstāvis Andris Marcijašs stāstīja, ka par sniegto pakalpojumu dīdžejs nav samaksājis vairākus simtus latu. Vairākkārt mēģinot zvanīt, tas izdevies tikai vienreiz. Tad G. Simanovičs solījis, ka kaut kad samaksās. «Koncerts bija augustā, visu šo laiku viņš varēja vismaz piezvanīt un pastāstīt, kas par situāciju, kad varēs norēķināties. Mūsu firmai bija apakšuzņēmēji, kas nodrošināja gaismu un skatuvi. Mums arī ar viņiem ir jānorēķinās,» stāsta A. Marcijašs.

Arī grupas «Apvedceļš» mūziķis Jānis Krūmiņš sūrojās, ka dīdžejs Gunča ar viņiem pilnībā nav norēķinājies: «Tas bija vēl pirms vairākiem gadiem, kad Gunča palika mums nelielu summu parādā. Esam jau to naudu norakstījuši zaudējumos, bet forši tas nav.»

G. Simanovičs komentāros bija atturīgs. Parādu «Apvedceļam» viņš noliedza. Apskaņošanas kompānijai no Jelgavas viņš esot solījis samaksāt: «Mēs vienojāmies, viss būs kārtībā. Savukārt mani ļoti neapmierināja grupas «Tumsa» snieguma kvalitāte. Man cilvēki teikuši, ka grupa vispār nebija pelnījusi, lai kaut ko maksā.»

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais