Bauskas novada represētajiem svētkos pabalsta nebūs

Bauskas novada politiski represētajām personām šogad valsts svētkos nav cerību saņemt vienreizējo valsts pabalstu. To neparedz novada sociālo pabalstu nolikums.

Novada domes lietvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Andra Matuļenko skaidro, ka nolikums izstrādāts atbilstoši Labklājības ministrijas noteiktajiem kritērijiem. Tajā paredzēti pabalsti tikai nepieciešamo pamatvajadzību nodrošināšanai. Pabalsti valsts svētkos vai, piemēram, Ziemassvētkos tajos nav paredzēti. Ņemot vērā šos nosacījumus, kā arī pašreizējo finansiālo situāciju, novada domes budžetā nav līdzekļu, lai izmaksātu vienreizējos naudas pabalstus politiski represētajiem, raksta portāls "bauskasdzive.lv".

Līdz šim vairākos Bauskas rajona pagastos, arī pilsētā, tā bija ierasta prakse - nelielu naudas summu valsts svētkos izmaksāt politiski represētajām personām. Bauskas pilsētas dome šogad politiski represētajiem pabalstu jau izmaksāja martā. Arī Īslīces pagasta pārvaldē paskaidroja, ka martā apmēram 40 personu saņēmušas pabalstu no pašvaldības.

Ceraukstes pagasta pārvaldes sociālā darbiniece Inese Kalniņa skaidroja, ka līdz šim reizi gadā politiski represētajiem izmaksāti pārdesmit latu. Šogad acīmredzot tas netiks darīts. Vienreizējus naudas pabalstus valsts svētkos saņēmuši arī politiski represētie Gailīšu pagastā.

Vecsaules pagasta kultūras darba organizatore Rasma Maldute stāstīja, ka iepriekš 20 politiski represētajiem iedzīvotājiem pagasts dāvājis laikraksta «Bauskas Dzīve» gada abonementu. Šogad, visticamāk, nauda šādai dāvanai netiks atvēlēta. Brunavas pagasta 30 represētās personas pērn īpašā svētku sarīkojumā saņēma dāvanā fotoalbumu. Sociālā darbiniece Sarmīte Ļekūne stāsta, ka šogad dāvaniņu vai arī kādu citu pabalstu diemžēl nebūs.

Svarīgākais