Naudas trūkuma dēļ Bauska paliks tumsā

Saistībā ar atvēlēto līdzekļu ievērojamu samazinājumu apgaismojumam var gadīties, ka pa nakti pilsētā tiks atslēgts apgaismojums, informē Bauskas pilsētas pārvaldes vadītājs Jānis Mičulis, raksta "bauskasdzive.lv".

Ielu apgaismojums tiek apmaksāts no ceļu fonda, kas šogad ir samazināts par 56 procentiem. Jau tagad pulksten 24 tiek izslēgtas divas trešdaļas ielu apgaismojuma līdz pulksten pieciem no rīta. Cenšamies, lai lampas degtu krustojumos. Samazinājums neskar iekšpagalmus, Korfa dārzu un vienu Salātu ielas posmu, kur to izdarīt nevar, skaidro J. Mičulis.

Ja naudas trūkums būs vēl lielāks, šajā laika posmā naktī elektrība uz ielām tiks atslēgta. Pašlaik arī parasti netiek labotas izdegušās lampas.

Līdzīga situācija ir arī Īslīces pagastā. Stāsta pagasta pārvaldnieks Jānis Barans: «Elektriķis šonedēļ ielu apgaismojuma lampām uzstāda laika relejus. Paredzēts, ka laika posmā no divpadsmitiem naktī līdz sešiem rītā ielu apgaismojuma nebūs.»

Saistībā ar elektrību jāuzsver, ka Bauskā uzstāda jaunus apgaismes kabeļus un stabus Uzvaras ielā. Pēc a/s «Latvenergo» pieprasījuma SIA «Kvēle» ir palielinājusi kabeļu jaudu, jo perspektīvā ir iecerēts apgaismojums Mūsas tiltam, kad tiks veikta tā rekonstrukcija. Tiesa, vismaz nākamgad Mūsas tilta rekonstrukcija nav paredzēta.