Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Reģionos \ Bauska

Bauskas deputāti: Ministrija šantažē pašvaldību

Skarbus vārdus Veselības ministrijas metodēm, veidojot dialogu ar Bauskas novada Domi, deputāti veltīja apvienotajā četru komiteju sēdē 15. oktobrī, ziņo portāls "bauskasdzive.lv".

Spriežot par novada budžetu šī gada atlikušajiem mēnešiem, deputāts Raitis Ābelnieks interesējās, kādas iespējas atlicināt naudu atbalstam Bauskas slimnīcas darba nodrošināšanai. Viņu satrauca «Bauskas Dzīves» portālā paustais iedzīvotāju viedoklis, ka deputāti ir pārāk kūtri šīs problēmas risināšanā.

Situāciju skaidroja novada Domes priekšsēdētājs Valdis Veips. Viņš noliedza deputātu bezdarbību, uzturot dialogu ar Veselības ministriju. Novada Domē 14. oktobrī saņemta kārtējā vēstule no ministrijas. Tajā ir arī šāds teksts: «Ja pašvaldība būtu gatava 2009./2010. gadā pilnībā finansēt ķirurģisko neatliekamo palīdzību, valsts izskatīs iespēju apmaksāt SIA «Bauskas Slimnīca» dzemdību palīdzību.»

Deputāts, arī slimnīcas vadītājs Uģis Zeltiņš paskaidroja, ka mēnesī ķirurģiskās palīdzības nodrošināšanai nepieciešami 58 tūkstoši latu. «Novada budžetā tādu līdzekļu nav. Turklāt mani uzmanīgu dara teikums ministrijas vēstulē, ka «valsts izskatīs iespēju». Ja izskata un neatrod līdzekļus? Jau tā mēs uzņemamies valsts funkcijas. Ja arī mums tagad būtu šāda nauda, kur garantija, ka no nākamā gada ministrija neizlemj, ka pašvaldība var finansēt arī dzemdību nodaļu, segt citus izdevumus? Šādu ministrijas nostāju uzskatu par visīstāko pašvaldības šantažēšanu,» tiks skarbi savu viedokli pauda V. Veips.