Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Reģionos \ Bauska

Bauskas pamatskolā, iespējams, saindējušies 70 skolēni

Uz stundām Bauskas pamatskolā piektdien nebija ieradušies 70 skolēnu. Slikta dūša, vemšana un caureja bērnus un vairākus skolotājus mocīja jau ceturtdien. Pārbaudi sākusi Pārtikas un veterinārā dienests (PVD), ziņo laikraksts "Bauskas Dzīve".

Nevar apgalvot, ka sliktās pašsajūtas iemesls ir skolas pusdienas, jo tikai daļa saslimušo kopgaldā ēdusi frikadeļu zupu un vārītus rīsus ar putukrējumu, skaidro skolas medmāsa Airisa Balode. Viņa arī atzīst, ka skolēni var padzerties tikai krāna ūdeni vai arī jāpērk dzēriens kafejnīcā.

"Meita 9. septembrī zvanīja no skolas, sakot, ka pēc pusdienām viņai sācis sāpēt vēders. Aizgājusi mājās, viņa bija aizmigusi neizģērbusies, kad modināju, sāka stipri vemt, tas atkārtojās vairākas reizes arī naktī," "Bauskas Dzīvei" stāsta Bauskas pamatskolas 2. klases audzēknes māmiņa. Pie ārsta viņa bērnu nav vedusi, jo nav bijusi paaugstināta temperatūra. Nākamajā dienā meitene jutusies labāk, tomēr uz skolu nav laista.

Piektdien pamatskolā ieradās PVD inspektore. Pārbaudei paņemti pagājušajā ceturtdienā gatavotā ēdiena paraugi, taču galvenokārt izmeklēs higiēnas apstākļus, kādos produkti tiek glabāti un ēdiens gatavots.

Secinājumus varētu sagaidīt pēc piecām dienām.