Bauskas novadā grib veidot sporta centru

Bauskas novada domes izglītības darba grupa šodien, 26. janvārī, apmeklēja sporta namu «Mēmele» un rekonstruēto Bauskas stadionu, "bauskasdzive.lv".

Domes priekšsēdētāja vietniece Ārija Gaile skaidro, ka pirms domes sēdes deputātiem un darba grupas dalībniekiem ir jābūt visaptverošam priekšstatam par abiem sporta objektiem, jāzina, cik noslogoti ir darbinieki un kāda ir viņu atdeve. Šādu informāciju nevar iegūt, tikai apmeklējot sporta sacensības.

Domes sēdē, kas notiks ceturtdien, 28. janvārī, deputātiem būs jālemj par sporta centra izveidi. Sporta nams «Mēmele» jau funkcionē kā pastāvīga iestāde, kurai kā struktūrvienību paredzēts pievienot stadionu, kas līdz šīgada 1. janvārim bija Bauskas rajona padomes administrācijas pārziņā.

Ja deputāti pieņems lēmumu par sporta centra izveidošanu, tad paredzēts izsludināt konkursu uz konkrētu amata vietu, precizē Ā. Gaile. Izskatīs arī atalgojumu likmes, lai tās iekļautu Bauskas novada 2010. gada budžetā.

Darba grupa atbalsta arī sabiedriskas konsultatīvas sporta padomes veidošanu, kas iesaistītos nozarei aktuālu jautājumu izskatīšanā.

Svarīgākais