Bauskā trim bērnunama audzēknēm par labām sekmēm uzdāvina ceļojumu

Pēc trim interesantām dienām Vācijas pilsētā Frankfurtē 24. janvārī mājās atgriezušās trīs bērnunama-patversmes «Annele» audzēknes. Kristiāna Brūvere, Diāna Ivanova un Anastasija Derjučenko to izpelnījās ar labām sekmēm, beidzot mācību pirmo semestri, informē iestādes vadītāja Lilita Seržāne, vēsta "bauskasdzive.lv".

Kristiāna stāsta, ka Frankfurtē nav bijis sniega un daudz siltāk nekā Latvijā. Apskatīta vecpilsēta, senatnīgas celtnes, vienu vakaru viņas uzaicinātas noskatīties teātra izrādi, otru devušās uz mūziklu. Meitenēm patikusi viesnīca, kurā viņas apmetušās, maltītes restorānos, satraucošs bijis pats lidojums. Kopā ar meitenēm bijusi ceļojuma organizētāja Laura Bulmane, kura atzīst, ka šo iespēju bērnunama audzēknēm nodrošinājuši privāti labvēļi, kuri nevēlas publiskumu.

Kristiāna mācās Kristīgajā pamatskolā, viņai ir labas sekmes, interese par teātra mākslu. Anastasija varētu zināšanas apgūt mājas apmācībā, bet viņa ir tik centīga, ka apmeklē stundas Bauskas 2. vidusskolā. Pēc skolas Anastasija centrā «Ābele» apmeklē attīstošās nodarbības bērniem ar īpašām vajadzībām. Diāna nedēļu pavada Iecavas internātpamatskolā, viņa ir centīga un sekmīga mācībās, apliecina skolas direktore Judīte Rubīna. Diānai ir dotības vizuālajā mākslā, un viņas veidotie zīmējumi un akvareļi ne reizi vien dāvināti bērnunama labvēļiem, apliecina Lilita Seržāne. Tagad zīmējumi un pateicības vēstule tiek gatavoti brauciena rīkotājiem.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais