Slēpotāji Iecavas parkā izbauda kustību prieku

Sporta skolas «Dartija» rīkotās slēpošanas sacensības 17. janvārī pulcēja teju pussimtu dalībnieku gan no Iecavas, gan kaimiņu novada, vēsta "bauskasdzive.lv".

Noteikti rīkosim vēl vienas sacīkstes, saka sporta skolas direktore Baiba Gāga, paužot prieku par izdevušos sarīkojumu ar kuplo slēpotāju pulku un skaisto laiku.

Pie sporta nama Iecavas parkā valdīja draudzīgs un līksms gars – slēpotāji cits citu uzmundrināja, līdzjutēji ar aplausiem sagaidīja finišētājus, nosalušie varēja sasildīties ar tēju no Zemessardzes aizdotas lauka virtuvītes.

Pirmās trasē devās veterānes. Anna Pakalna, bijusī PSRS izlases slēpotāja, pēc finiša neapstājās, bet nobrauca vēl pāris apļu. «Pie savas mājas esmu iebraukusi 300 metru apli, četras reizes nedēļā apmetu 10 – 12 loku,» «Bauskas Dzīvei» saka mundrā dāma, teju neaizelsusies pēc trīs riņķiem Iecavas parkā.

Bijušais biatlonists Egils Kaupe startēja gan veterānu, gan jauniešu un kungu līdz 40 gadiem grupā. Viņa dzīvesbiedre Iveta Kaupe «Bauskas Dzīvei» atklāj, ka abi pēc darba Rīgā pāris reižu nedēļā apmet desmit kilometru pa Uzvaras parkā ierīkotu distanču slēpošanas trasi. «Tāds atbalsts no pašvaldības sportistiem ir ļoti labs un svarīgs,» vērtē Iveta. Kādu līkumu viņi izmetot arī pa laukiem pie savām mājām Zorģos. Bērniem pie sirds vairāk esot braukšana no sniegotiem kalniem, nevis pa līdzenāku apvidu.

Jauniešu un dāmu grupā sacensties bija atnākusi tikai viena slēpotāja – Katrīna Ķipule, kura tad arī bija uzvarētāja. B. Gāga domā, ka mazā aktivitāte šajā vecuma grupā ir sekas ziemas sporta veidu trūkumam daudzās skolās. «Iecavas novadā slēpo mazākajās skolās, jo ne visi var sagādāt inventāru,» teic pieredzējusī pedagoģe, «daudz izputināja arī vairāki bezsniega gadi, tagad cilvēki vēl nevar pierast, ka ziema atgriezusies.»

Slēpot Iecavas parkā bija atbraukušas jaunās sportistes no Codes pamatskolas, kuras sadalīja goda pjedestālu meiteņu grupā. B. Gāgas audzēkņi no sākumskolas «Dartija» bija uzvarētāji zēnu konkurencē.

Sacensības sarīkotas kopīgiem spēkiem, uzsver B. Gāga. Didzis Traumanis sagatavojis trasi, sporta nama «Dartija» darbinieki – tās aprīkojumu. Tiesneši bija sporta skolas treneri un Iecavas skolu sporta pedagogi Ja vien nenokusīs sniegs, iecavnieki un kaimiņu novadu slēpošanas cienītāji varēs piedalīties vēl vienās atklātajās sacensībās Iecavas parkā, sola B. Gāga.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.