Bauskā slidotavai naudas var nepietikt

Bauskas pilsētas pārvaldes vadītājs Jānis Mičulis atklāj, ka iepriekšējos gados ledus laukuma izveidošana un uzturēšana (laukumā pie skeitparka) pašvaldībai izmaksāja no 800 līdz 1200 latu, vēsta "bauskasdzive.lv".

Tā ir maksa par ūdeni, atalgojums strādniekam, kurš naktīs uzsaldē ledu, kā arī maksa par tehniku, kas attīra ledu no sniega. Iepriekšējās ziemas bija ļoti nepastāvīgas, un uzsaldētais ledus parasti nenoturējās ilgāk par divām nedēļām.

Šogad līdzekļu apmērs pilsētas pārvaldes budžetā, kurš vēl nav pieņemts, solās būt mazāks nekā iepriekšējos gados, tāpēc slidotavas ierīkošanai naudas var arī nepietikt. Pilsētas pārvalde būtu gatava maksāt par ledus liešanai izlietoto ūdeni, ja atrastos aktīvi entuziasti, kas apņemtos saviem spēkiem nodrošināt ledus uzliešanu un tīrīšanu.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais