Bauskas apkārtnē uz ledainajām ietvēm lauž rokas, kājas, pirkstus

Smalkam sniedziņam apklājot ledainās ietves, vairāki cilvēki smagi krituši. Bauskas slimnīcas traumpunktā 3. janvārī palīdzība sniegta septiņiem cilvēkiem, no kuriem četri lauzuši locekļus, trīs pamatīgi sasitušies, vēsta "bauskasdzive.lv".

Pacienti bija no Bauskas, Viesturu un Īslīces pagasta, informē traumpunkta medicīnas māsa Larisa Lebeiko. Pirmā paciente svētdien traumpunktā nokļuvusi pa ceļam uz darbu, jau plkst. 8.15, pēdējais pacients vakarā pusdesmitos. Pirmdien, 4. janvārī, ārsti strādāja poliklīnikā un pacienti devās uz turieni. Tāpēc traumpunktā līdz plkst. 16 nebija vērsies neviens traumu guvušais.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Zemgales reģionālā centra Bauskas mediķiem kopš gada sākuma vidēji diennaktī ir ap 15 izsaukumu. Tomēr tie nav bijuši saistīti ar traumām. 3. un 4. janvārī pacientiem bijusi vajadzīga palīdzība slimībās, kas izsaukušas stipri paaugstinātu temperatūru, vairākiem bija ļoti augsts asinsspiediens, saasinājās hroniskas slimības, psihiskas kaites, kā tas mēdz būt pilnmēness laikā, informē dispečere Anita Ozola. Jau ierasts, ka vairākas reizes dežūrā mediķiem jāved pacienti uz slimnīcu Jelgavā vai Rīgā, atceļā steidzoties uz nākamo izsaukumu.