Iecavas novadā labdarības akcijā gan apdāvina, gan rosina darīt prieku citiem

Iecavas novada sieviešu kluba «Liepas» tradicionālajā labdarības sarīkojumā ģimenēm, kam ikdienā neklājas tik labi, šogad bērni zīmēja apsveikumus vientuļajiem pensionāriem un invalīdiem, vēsta "bauskasdzive.lv".

Akcija, ko «Liepas» rīko jau septīto gadu, katru reizi ko jaunu iemāca gan pašām kluba dalībniecēm, gan viņu ģimenēm un apdāvinātajiem, stāsta kluba vadītāja Agita Hauka. Šogad 61 par ziedojumiem apdāvinātais bērns zīmēja apsveikumus 158 novada vientuļajiem pensionāriem un invalīdiem, lai iepriecinātu viņus Ziemassvētkos.

Misas ciemata tuvumā dzīvojošā Gunita Niedra ar saviem trijiem bērniem ir «Liepu» sarīkojumu regulāra apmeklētāja. Salīdzinājumā ar vairākiem citiem pasākumiem, kur Nagļu astoņus, sešus un divus gadus vecajām atvasēm bija iespēja piedalīties šogad, Iecavā rīkotie izceļas ar patiesu sirsnību un abpusēji draudzīgu attieksmi, «Bauskas Dzīvei» teic Gunita.

Pēc koncertizrādes «... un atkal Pifs» Iecavas kultūras namā iznesīgs Salatētis, dziedot un spēlējot ģitāru, veda bērnus, vecākus, vecvecākus un «Liepas» līksmās rotaļās. Pēc tam visi bērni saņēma dāvanas un mielojās ar bagātīgu cienastu. Arī tie, kuri nevarēja apmeklēt sarīkojumu slimības dēļ, dāvanas saņems, apstiprina A. Hauka.

Krīze mainījusi ziedojumu apjomu un «maisa biezumu», bet ne cilvēku attieksmi, vērojumus raksturo «Liepu» vadītāja. Daudzi gatavi veltīt laiku, spēku, idejas un enerģiju, ziedot naudu un preces, lai atbalstītu un iepriecinātu dzīves pabērnus.

«Liepu» ziedojumu kastītē pēdējos mēnešos savākti vairāk nekā 125 lati, 165 lati pārskaitīti biedrības kontā. Biļetes uz izrādi par 244 latiem nopirktas par nodokļu maksātāju naudu ar domes deputātu akceptu.

Dāvanu maisiņos kopā ar iegādātajiem gardumiem liktas arī saziedotās mantas - «Oriflame» higiēnas preces, pildspalvas no Hipotēku bankas, krūzītes no apsardzes firmas «Skonto», grāmatas «Pifa piedzīvojumi» no veikala «Centrs» īpašniekiem, floristikas materiāli no veikala «Rise», SIA «Iecavnieks» konfektes «Gotiņa», rotaļlietas no organizācijas «Papardes zieds».

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.