Palielina strādājošo skaitu Bauskas novada administrācijā

Bauskas novada administrācijā ar nākamā gada 1. janvāri strādās vēl 20 darbinieku. Tā liecina novada domes sēdē 23. decembrī apstiprinātais darbinieku saraksts. Bauskas novada administrācijā būs 47 amata vietas, vēsta "bauskasdzive.lv".

Darbinieku skaits palielināts tāpēc, ka, likvidējot Bauskas rajona padomes administrāciju, novada domē no tās pārnāks strādāt 18 darbinieku. Turpmāk Bauskas novada domē līdztekus juridiskajai, attīstības un plānošanas, ekonomikas, finanšu un audita, lietvedības un sabiedrisko attiecību, dzimtsarakstu nodaļai, sociālajam dienestam būs vēl sporta nodaļa un saimnieciskā nodaļa. Apspriežot šo jautājumu, deputāti vienojās, ka abas nodaļas pagaidām pārņems no rajona padomes, bet pēc tam izvērtēs to funkcijas. Iespējams, tiks rīkots konkurss uz vadītāju amata vietām.

Divas štata vietas klāt būs ekonomikas, finanšu un audita nodaļai. Te būs vēl divi vecākie grāmatveži. Līdz ar to šajā nodaļā strādās seši darbinieki.

Deputāti neatbalstīja vēl vienas štata vietas izveidi. Lēmuma projektā bija paredzēta jauna štata vieta - izpilddirektora vietnieks. Tas tika pamatots tādējādi, ka līdzšinējai izpilddirektorei Dagnijai Ludrikai ir pārāk liela darba slodze, ar visiem uzdevumiem ir grūti tikt galā.

Taču deputāti pēc garām diskusijām šo ieceri neatbalstīja. Savus iebildumus administrācijas skaita palielināšanai deputāts Raitis Ābelnieks «Bauskas Dzīvei» motivēja tādējādi, ka viņš principā iebilst birokrātiskā aparāta pieaugumam. Savukārt apgalvojumu par izpilddirektores pārslodzi viņš atspēkoja, stāstot, ka ievēlētās domes darbības sākumā bija iecerēts izveidot vienu priekšsēdētāja vietnieka amata vietu.

Tad arī izpilddirektoram bija paredzēts vietnieks. Tādējādi varētu labāk organizēt darbus. Taču, visticamāk, politisku motīvu vadīti, deputāti izveidoja divas priekšsēdētāja vietnieka amata vietas. Tad tika nolemts, ka novada domes izpilddirektoram vietnieka nebūs. Tāpēc tagad jebkura administrācijas palielināšana viņam nav pieņemama. Līdzīgus argumentus pauduši arī citi deputāti.

Svarīgākais