Bauskas pusē vienā līkumā no ceļa nobrauc pieci auto

Pirmdienas rītā sāktais ceļš ar iebraukšanu grāvī apledojušās šosejas A-7 līkumā pie Žagarnieku kapiem beidzās pieciem autovadītājiem, vēsta "bauskasdzive.lv".

Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, šajos negadījumos neviens cilvēks nav cietis, bojāti tikai auto.

Pirmā vieglā mašīna nobraukusi no ceļa labajā pusē pirms autobusa pieturas virzienā no Bauskas uz Rīgu pēc pulksten 9, «Bauskas Dzīvei» stāstīja aculiecinieki. Ap pulksten 9.50, stūrējot no Rīgas uz Bausku, tajā pašā pusē no ceļa nobrauca automašīna «BMW», sasitot lukturus un motora radiatoru. Ap pulksten 10.30 pretī otrajam neveiksmīgajam braucējam ceļā uz Bausku no brauktuves noslīdēja «Volkswagen Passat». Tam tika sadauzīts ritenis. Pirmais bojātais auto tobrīd jau devās ceļā uz servisu.

«BMW» šoferis un pasažieris, nākot pārbaudīt «Volkswagen Passat» stāvokli, slidinājās pa šoseju, kuru klāja caurspīdīga ledus kārta. Kad «Passat» vadītāja brīdināja policiju par slideno ceļa posmu un grāvī iebraukušajām mašīnām, kārtības sargi solīja informēt par to ceļa dienestu. Tā kā cietušo un bojātas svešas mantas negadījumos nebija, policija tos nereģistrēja.

Ap pulksten 10.50, kad no Rīgas ieradās «BMW» braucēju izsauktais evakuators, braucot uz Bausku, no ceļa pa labi noslīdēja vēl viens vieglais auto. Tā kā tas nebrauca ātri, bojājumu nebija. Šo mašīnu teju uzreiz izvilka kāds izpalīdzīgs braucējs ar džipu, kas piestāja negadījuma vietā. «Passat» pa stāvo nomali izvilka evakuators.

Kamēr «Passat» tika mainīta riepa, metrus 20 no malā stāvošā auto no brauktuves noslīdēja kravas busiņš no Lietuvas, kas brauca virzienā uz Bausku. Arī to ceļa malā izvilka Rīgas evakuators, kurš pēc tam ar «BMW» uz platformas devās atceļā uz galvaspilsētu.

"Bauskasdzive.lv" novēroja, ka ceļa tīrāmā mašīna ar šķūri un kaisītāju tikai ap pulksten 12.15 brauca gar Zorģiem virzienā uz Bausku, tātad līdz šim laikam ceļš bija slidens.

"Bauskasdzive.lv" sazinājās arī Valsts policijas Bauskas iecirkņa inspektoru Aleksandru Sidorčiku, kurš informēja, ka neviens ceļu satiksmes negadījums, kurš būtu saistīts ar puteni un apledojušajām brauktuvēm, šajā dienā netika reģistrēts. Tie automobiļu vadītāji, kuri, piemēram, iebraukuši grāvī, iztikuši bez kārtības sargu palīdzības un problēmas novērsuši pašu spēkiem.

Svarīgākais