Alūksnes ezerā notiks pasaules čempionāts ūdens motosportā

9. un 10. jūlijā Alūksnes ezerā notiks Pasaules un Latvijas čempionāta sacensības ūdens motosportā septiņās laivu klasēs. Sacensībās piedalīsies vairāki desmiti ārzemju piloti, kuri kopā ar Latvijas sportistiem sacentīsies Alūksnes ezera ūdeņos.

Divās dienās sportisti Alūksnes ezera viļņos cīnīsies par Pasaules čempionu tituliem JT250 jauniešiem un Formula4S klasēs, bet Latvijas čempionāta godalgas tiks izcīnītas S550, Formula 2, RN2000 un Formula R1000 klasēs. Katrā sacensību dienā notiks divi braucieni.

„Iespēja rīkot pasaules čempionātu jauniešiem ir augsts mūsu darba novērtējums no UIM (Starptautiskās ūdens motosporta savienības) puses un liels panākums Latvijas Ūdens motosportam”, norāda Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems. Pasākuma dalībnieku loks būs plašs. Jau šobrīd zināms, ka JT250 laivu klasē jauniešiem sacensībām pieteikušies 20 piloti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Polijas, Krievijas, Ukrainas un Itālijas. Savukārt Formula4S klasē saņemti 13 sportistu pieteikumi no Latvijas, Vācijas, Zviedrijas, Ungārijas un Polijas. Formula 2 laivu klasē pieteikumus iesnieguši 6 piloti no Latvijas, Zviedrijas, Ungārijas, Polijas, Vācijas un Krievijas. Vēl tiek gaidīts, ka savu dalību sacensībās apstiprinās Dienvidāfrikas un Francijas sportisti. Jāpiebilst, ka vienlaikus ar Pasaules čempionātu notiks arī Nāciju kauss, kura ieskaitē tiks vērtēti piloti no jauniešu JT250, Formula4S un Formula2 klasēm.

„Mēs esam izcīnījuši augstākos titulus junioriem jau divus gadus pēc kārtas un ļoti ceram uz panākumiem arī šogad mājas trasē Alūksnē. Vēl vairāk gandarī tas, ka šos panākumus ir guvuši sportisti no dažādiem Latvijas klubiem un novadiem, kas liecina par ļoti kvalitatīvu Latvijas čempionātu un vienmērīgu ūdens motosporta attīstību valstī. Vēlos izteikt lielu pateicību pasaules čempionāta atbalstītājiem un palīgiem, kā arī jauno sportistu ģimenēm, treneriem un komandām,” saka Modris Kalnciems.

Alūksnē savus pasaules un Eiropas čempiona titulus ir ieguvuši tādi Latvijas sportisti kā Ēriks Ķiepe – Kipge un Mārtiņš Morozs, kurš šobrīd ir pasaules čempionāta līderis pēc pirmā posma F4s klasē. Tāpat ievērības cienīgs fakts, ka jauniešu konkurencē pēdējos divus gadus par pasaules un Eiropas čempioniem kļuvuši Latvijas jaunie talanti – Ivo Egle, Toms Smilškalns, Maksimiliāns Tučkovs un Ņikita Lijcs, kurus būs iespējams satikt arī šogad Alūksnē.

9. jūlijā plkst. 13:00 - sacenību atklāšana un starts

10.jūlijā plkst. 10:00 - sacenību turpinājums

10. jūlijā plkst. 14:00 - apbalvošanas pasākums Pilssalas estrādē

Skatītājiem, kas vēlēsies sacensības vērot no Pilssalas, būs simboliska ieejas maksa – 1 Ls abām sacensību dienām, savukārt, vērojot sacensības no peldvietas „Vējiņš” ieejas maksa - 0,50 Ls (pirmsskolas bērniem bez maksas).

Sestdien, 9. jūlijā plkst. 21:00 Alūksnes Pilssalas estrādē būs atpūtas vakars, kurā muzicēs Atis un Jānis Auzāni ar pavadošo grupu un DJ Gatis no Daugavpils. Ieeja atpūtas pasākumā 3 Ls (pēc plkst. 23:00 - 4 Ls).

Pasaules čempionātu organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību.

Biedrība LŪMSF dibināta 1993. gadā. Federācijas mērķis ir veicināt ūdens motosporta attīstību Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot jauniešu iesaistīšanai šajā sporta veidā. Viens no federācijas uzdevumiem ir organizēt nacionāla un starptautiska mēroga ūdens motosporta sacensības, nodrošinot kvalitatīvu sacensību programmu un patīkamu atpūtu skatītājiem.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais