Labas emocijas un relaksācija

© Ojārs Lūsis

Lai izturētu ikdienas straujo tempu, cilvēkam ik pa laikam ir jāatjauno spēki un jāgūst pozitīvas emocijas. Brīvdienu mājā Aronijas, kas atrodas starp Aizkraukli un Skrīveriem, blakus Daugavas senlejai, ikviens viesis var izbaudīt daudzveidīgu atpūtu – gan nesteidzīgu relaksāciju, kuras centrā ir pirts rituāls, gan jautras viesības draugu lokā.

Aroniju vēsture nav sena – pirmos apmeklētājus māja sagaidīja 2009. gada rudenī. Toties ideja par savu viesu māju Aroniju saimniecei Gunai Zablockai radusies krietni senāk – tās iedvesmota, viņa 2003. gadā iestājās Vidzemes augstskolā. «2008. gadā avīzē Domes Vēstis izlasīju aicinājumu uz mācībām No idejas līdz realizācijai un pieteicos. Mācību laikā uzrakstīju biznesa plānu brīvdienu mājai Aronijas, kas arī tika apstiprināts,» atminas G. Zablocka. Daļa nepieciešamā siltuma un elektrības Aronijās tiek saražota no atjaunojamiem energoresursiem – saules un vēja enerģijas. «Varam trīs dienas iztikt ar saviem resursiem, un viesi pat nemana, ka pārtraukta elektrības padeve,» stāsta Valdis Zablockis, kas nodarbojas ar alternatīvo enerģiju tehnoloģiju uzstādīšanu.

Brīvdienu māja var uzņemt līdz pat 30 viesu. Šeit iespējams izbaudīt pirts procedūras, masāžu, peldi apsildāmā koka kubulā zem klajas debess, zupu, kas vārīta lielajā katlā uz ugunskura, vai uz grila ceptas desiņas, nesteidzīgu pasēdēšanu ārā nojumē. Tāpat Aronijas lieliski piemērotas ne tikai individuālajai atpūtai, bet arī svinību rīkošanai. Iekštelpās ierīkota mājas kinozāle, iespējams uzdziedāt karaoke un uzklāt galdu, jo pieejama virtuve ar traukiem. Nakšņošanai tiek piedāvātas divas guļamistabas – vienā atrodas divguļamā gulta un gultiņa bērnam, savukārt otrajā pietiek vietas septiņiem matračiem.

Sportisko aktivitāšu cienītāji Aronijās var uzspēlēt volejbolu, novusu, savukārt dabas mīļotāji – doties pārgājienā pa labiekārtotu Daugavas senleju. Papildus pieejamas nūjas nūjošanai, kā arī iespējams uzspēlēt peintbolu netālu esošajā zemnieku saimniecībā Lejasžagari.

***

KONTAKTI

Aizkraukles novads, Aizkraukles pagasts, Aizkraukles muiža Aronijas

Tālrunis: Bite 28733663, LMT 29429195

epasts: maja.aronijas@inbox.lv

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.