Svinīgi pavadīs karavīrus dalībai operācijā Afganistānā

30.novembrī plkst.13 Ādažu bāzē notiks nākamā Latvijas kontingenta Afganistānā svinīgā pavadīšanas ceremonija.

Ceremonijā piedalīsies aizsardzības ministrs Imants Lieģis, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, kā arī citas bruņoto spēku amatpersonas un karavīru ģimenes locekļi.

Latvijas kontingenta karavīri saņems tradicionālo ''ceļamaizi'' - aizsardzības ministrs karavīriem pasniegs valsts karogu, bet NBS komandieris - rudzu maizes klaipu.

Latvijas kontingenta rotācija Afganistānā plānota no 1.decembra līdz 5.janvārim, uz operāciju rajonu dodoties vairākās grupās. 1.decembrī uz Afganistānu dosies 37 karavīri, 8.decembrī - 96 karavīri, bet 5.janvārī - četri karavīri. Iepriekšējā kontingenta karavīru atgriešanās Latvijā plānota 16.decembrī.

Pēc rotācijas NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF) Afganistānā dienesta pienākumus Kabulā, Mazarišarīfā un Meimenā un valsts austrumu provincēs pildīs vairāk nekā 170 Latvijas karavīri.

Patlaban ISAF sastāvā dien 174 Latvijas karavīri, no kuriem 34 karavīri dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, veicot Afganistānas Nacionālās armijas vienības vadības un karavīru apmācību šīs valsts austrumu provincēs.

Svarīgākais