Ādažos sagatavos kravu ar svētku gardumiem nosūtīšanai uz Afganistānu

Šovakar Ādažu bāzē tiks iekrauta krava, kuru vēlāk nosūtīs uz Afganistānu kā 18. novembra svētku sveicienu mūsu karavīriem, kuri pilda dienesta pienākumus Starptautisko drošības spēku (ISAF) operācijā. Svētku sūtījumā būs gan prezentācijas materiāli par Latviju, gan Latvijā ražoti gardumi, kurus karavīriem dāvājuši vietējie uzņēmumi.

Kā aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā, sūtījumam pievienotas trīs kinorežisores Brigitas Eglītes dāvātās filmas. Spēlfilma "Vienīgā fotogrāfija" mēģina restaurēt 1918.gada 17.novembra un 18.novembra notikumus, par pamatu ņemot svinīgā valsts proklamēšanas akta sagatavošanas aizkulises, vēsturiskas personas, kas darbojas sarežģītā sociālā, ekonomiskā un politiskā situācijā un izmanto juku laikus, lai īstenotu sapni par Latvijas valstisko neatkarību. Savukārt dokumentālās filmas "Lietas" un "Dzimšanas diena" rada tēlainu priekšstatu par Latvijas iedzīvotājiem, mūsu valsts vēsturi, sabiedrību un notikumiem tautas dzīvē.

Aktīvi piesaistot Latvijas uzņēmējus, Latvijas Rezerves virsnieku asociācija tās prezidentes rezerves virsleitnantes Benitas Feldmanes vadībā organizējusi sūtīšanai uz Afganistānu Latvijas uzņēmēju dāvanas - Latvijā iecienīto AS "Cēsu alus" "Ulmaņlaiku kvasu", SIA "Skrīveru saldumi" konfektes "Skrīveru gotiņa", kā arī SIA "Pure Food" sīrupu kafijai - karavīru svētku galdam.

Svētku laikā Meimenā un Mazarišarīfā ar koncertiem viesosies grupa "Gain Fast".

Svarīgākais