Lems par Ādažu pieteikumu finanšu stabilizācijas procesa uzsākšanai

Šodien Finanšu ministrijā (FM) notiks Pašvaldību finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgās komisijas sēde, kurā plānots skatīt Ādažu novada domes pieteikumu finanšu stabilizācijas procesa uzsākšanai.

LETA jau ziņoja, ka Ādažu novada dome iepriekš vērsās Finanšu ministrijā ar lūgumu finanšu stabilizācijai piešķirt 1,254 miljonus latu.

Pašvaldības iesniegtie dokumenti liecina, ka šā gada 1.septembrī tās saistības pret kreditoriem bija 200 000 latu, bet 12.oktobrī saistību apjoms sasniedzis jau 573 600 latu. Tāpēc Ādaži finansiālajai stabilizācijai no valsts tagad prasot 1,254 miljonus latu.

Pašvaldība iesniegtajos dokumentos arī atzinusi, ka no savulaik valsts piešķirtā 2,1 miljona latu tā neatbilstoši likumā noteiktajiem mērķiem ir iztērējusi 700 000 latu.

Jau ziņots, ka Ādažu novada dome iepriekš ārkārtas sēdē nolēma iesniegt pašvaldības finanšu stabilizācijas pieteikumu Finanšu ministrijai.

FM iepriekš konstatēja, ka Ādažu novada dome neatbilstoši aizdevumu mērķiem ir izlietojusi gandrīz 700 000 latu no valsts budžeta piešķirtajiem aizdevuma līdzekļiem.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas Ādažu dome ir pirmā pašvaldība, kam būs jāsāk finanšu stabilizācijas process.

Svarīgākais