Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde strādās Daugavpils cietoksnī

Ņemot vērā, ka Daugavpils cietoksnis ir Eiropas mēroga vēstures un arhitektūras piemineklis, rekonstruējamo ēku arhitektoniskais risinājums veidots, maksimāli cenšoties saglabāt to autentiskumu. Tajā pašā laikā Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde nodrošināta ar Eiropas prasībām atbilstošām telpām. Līdzšinējā policijas mājvieta Daugavpilī bija novecojusi un neapmierinošā tehniskā stāvoklī.

Savukārt īslaicīgās aizturēšanas vieta vēl 2012. gada nogalē atradās ēkas pagrabstāvā, un tā neatbilda īslaicīgās aizturēšanas izolatorā ievietoto personu minimālo tiesību normu prasībām. Jaunā īslaicīgās aizturēšanas vieta atbilst visiem ES noteiktajiem drošības, kontroles un personu uzturēšanās apstākļu standartiem. Līdzvērtīgas šādas specifikas būves nav nekur citur Latvijā.

"Man ir patiess prieks par valsts iniciatīvu un investīciju šī labi paveiktā darba pamatā. Un ir gandarījums, ka "Valsts nekustamie īpašumi" sākuši Daugavpils cietokšņa teritorijas attīstību, vienlaikus gādājot arī par iedzīvotāju drošību un domājot par cilvēktiesībām," uzsver VNĪ valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane.

Būvprojekta autors ir SIA "Skonto Būve", savukārt konkursā starp darbam ar valsts noslēpumu kvalificētām un pieredzējušām būvfirmām uzvarēja SIA "Arčers". Būvniecības darbi sākās 2011. gada septembrī, ko stingri uzraudzīja gan SIA "Būvalts", gan VNĪ.

Administratīvo ēku rekonstrukcijas izmaksas ir 4, 86 miljoni latu.