Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sanktpēterburgā notiks Latgales kultūras festivāls

No 7.jūnija līdz 9.jūnijam Sanktpēterburgā notiks Latgales kultūras festivāls, kas tiek rīkots jau otro gadu pēc kārtas, pateicoties veiksmīgai Latgales Reģiona attīstības aģentūras un Latgales Plānošanas reģiona sadarbībai ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā.

Priecēt Sanktpēterburgas iedzīvotājus ar dziesmām, dejām un rotaļām dosies folkloras kolektīvs "Sovvaļnīki" no Dagdas novada Andrupenes un postfolkloras grupa "Rikši" no Rēzeknes, savukārt seno amatu tradīcijas demonstrēs vairāk nekā 30 dažādās nozarēs strādājošie amatnieki - keramiķi, audējas, kalēji, maizes cepēji, pinēji un citi.

7.jūnijā Latgales dienu ietvaros pasākums norisināsies Latvijas Republikas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā. Pieņemšana konsulātā tiek rīkota priekš tūroperatoriem, masu mediju pārstāvjiem, kā arī augstiem viesiem no Sanktpēterburgas pilsētas administrācijas.

Savukārt 8. un 9.jūnijā visas dienas garumā pasākums norisināsies Sanktpēterburgas Kirova vārdā nosauktajā centrālajā kultūras un atpūtas parkā, kur visi interesenti tiks iepazīstināti ar Latgales reģiona folkloru, amatniecību, tradīcijām un nacionālo virtuvi.

Festivāla ietvaros 8.jūnijā Centrālā kultūras un atpūtas parka staļļu korpusā tiks atklāta Sanktpēterburgas mākslinieka Vladimira Kordubailo gleznu izstāde "Tevis apburts, Latgale..."