Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Liepājā atklāj jaunu tramvaja līniju

© liepaja.lv

Šodien Liepājā svinīgi tika atklāta jaunā tramvaja līnija, kas ir pašreizējās līnijas pagarinājums par 1,7 kilometriem līdz Ezerkrasta dzīvojamajam masīvam, informē pašvaldība.

Par godu tramvaja līnijas atklāšanai šodien visi liepājnieki un pilsētas viesi tramvajā var braukt bez maksas.

Pēc līnijas svinīgās atklāšanas tramvajs sāks kursēt pēc jaunā kustības saraksta.

Jaunizbūvētā tramvaja līnija ir pašreizējās līnijas pagarinājums par 1,7 kilometriem līdz Ezerkrastam - vienam no lielākajiem pilsētas mikrorajoniem. Papildus tiek veikta arī tagadējās tramvaja līnijas atsevišķu posmu rekonstrukcija 0,6 kilometru garumā. Jaunā līnija virzīsies pa Tukuma ielu posmā no Klaipēdas ielas līdz Ventas ielai, pa Ventas ielu posmā no Tukuma ielas līdz Ganību ielai, pa Ķempes ielu un noslēgsies ar apli Slapjajā ielā. Kopumā jaunajā posmā izveidotas piecas pieturvietas.

Tramvaja līnijas izbūves tehnisko projektu izstrādājusi AS "UPB", tās izbūvi veica "Skonto būve", kas uzvarēja atklātā konkursā, piedāvājot darbus veikt par 6 403 607 latiem. Savukārt cenu aptaujā par tiesībām veikt Liepājas tramvaja līnijas sliežu ceļu rekonstrukciju arī uzvarējusi "Skonto būve", kas iesniegusi piedāvājumu par viszemāko cenu - 1 468 792 lati.

Jaunas tramvaja līnijas izbūve Liepājā notika ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu 85% apjomā no kopējās projekta naudas, atlikušos 15% no kopējās summas nodrošināja uzņēmums "Liepājas tramvajs".

Kā informē Liepājas kultūras pārvalde līdz ar jaunās tramvaja līnijas atklāšanu Liepājā  pēc gada pārtraukuma atsāks kursēt  Kultūras tramvajs. Ar VKKF Kurzemes programmas projektu konkursa līdzfinansējumu visas vasaras garumā tramvajā notiks dažādas kultūras aktivitātes.

Kultūras tramvaja vizuālā risinājuma autors ir mākslinieks Mārtiņš Strazdītis.

Kultūras tramvaju vizuāli rotā dažādu kultūras, izklaides pasākumu un objektu fotogrāfijas, kā arī iestāžu zīmoli. Šādi tika iegūts nepieciešamais finansējumus tramvaja aplīmēšanas izdevumu segšanai.

Savukārt ar Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programmas līdzfinansējumu no 31. maija Kultūras tramvajs kursēs pa tramvaja līnijas maršrutu un pasažieriem nodrošinās dažādus kultūras pārsteigumus – koncertus, dzejas lasījumus, teatrālas performances, akcijas un citus pasākumus.