"Latvenergo" balva - Jēkabpils vēstures muzeja ieceru realizācijai

Vakar Jēkabpils vēstures muzejs saņēma AS "Latvenergo" rīkotās akcijas par e-pakalpojumu izmantošanu galveno balvu - Sony Eco sērijas LCD TV 40WE5 televizoru.

Balvas pasniegšana notika Jēkabpils vēstures muzeja telpās - vēsturiskajā Krustpils pilī, kura tieši šobrīd piedzīvo savu rekonstrukciju un gatavojas jaunu pakalpojumu sniegšanai saviem apmeklētājiem. Līdz ar to arī AS "Latvenergo" dāvinājumam ir noteikta svarīga loma muzeja apmeklētāju apkalpošanā.

"Dubults prieks ir par to, ka šo balvu mēs ieguvām no vadošā Latvijas uzņēmuma. Tas paaugstinās arī mūsu izaugsmes latiņu. Ceram iekļūt Latvijas labāko līdzīga profila muzeju desmitniekā. Bet iegūtā balva - televizors - mums ir tieši īstajā laikā. Pašreiz mūsu muzejs veic Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītu projektu "Atraktīvu un pieejamu muzeju attīstība Zemgalē un Ziemeļlietuvā". Projekta ietvaros mēs rekonstruējam pili, un pils pirmajā stāvā mums ir iecere izveidot telpu invalīdiem, lai viņi tajā varētu iebraukt ar ratiņkrēsliem un skatīties televizorā video ierakstu par pili", tā muzeja direktore Inese Berķe.

Akcijā katru mēnesi piedalījās vairāk nekā 4500 juridisko klientu, kas izmantojuši progresīvās un modernās skaitītāju rādījumu nodošanas un rēķinu saņemšanas metodes. Līdz šim septembrī, oktobrī un novembrī jau izlozētas 3 balvas - SONY audio sistēmas.

"Akcijas laikā klienti ievadīja mūsu portālā e-latvenergo skaitītāja rādījumus un saņēma e-rēķinus. Tā ir progresīva metode, lai mēs dzīvotu zaļi, taupītu resursus un taupītu papīru. Mēs ļoti daudz rīkojam akcijas par zaļu Latviju, izglītojam jauno paaudzi, mācām arī Latvijas bibliotekārus, lai viņi varētu sniegt informāciju mūsu klientiem par to, kā izmantot e-pakalpojumus un līdz ar to arī saudzēt dabu", balvas pasniegšanas laikā uzsvēra AS "Latvenergo" Vidzemes un Latgales klientu apkalpošanas reģiona vadītāja Baiba Zārdiņa.

AS "Latvenergo" izsludinātās akcijas mērķis bija rosināt juridiskos klientus izmantot skaitītāju rādījumu nodošanu e-latvenergo.lv, kā arī papīra rēķinu vietā izvēlēties elektroniskos rēķinus. Akcijas ietvaros septembrī, oktobrī un novembrī jau tika izlozētas 3 SONY audio sistēmas. Taču galvenā balva, ko saņems Jēkabpils vēstures muzejs, tika izlozēta 16.novembrī.