Saldū par 1,7 miljoniem latu rekonstruēs ielas

© publicitātes

Saldū vairāku ielu rekonstrukcijai un infrastruktūras sakārtošanai plānots izlietot vairāk nekā 1,7 miljonus latu, informē Valsts reģionālās attīstības aģentūras Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja Edīte Olupe.

Ielu rekonstrukcija notiks, realizējot divus projektus, kuriem piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums. Valsts reģionālās attīstības aģentūrā jau parakstītas vienošanās ar Saldus novada pašvaldības vadību par projektu īstenošanu.

Projektā "Uzņēmējdarbības vides attīstība Saldus pilsētā, rekonstruējot Kuldīgas ielas infrastruktūru" paredzēts rekonstruēt Kuldīgas ielas posmu no Rīgas-Liepājas šosejas līdz Saldus pilsētas robežai, izveidojot ietvi ar veloceliņu, uzstādot aizsargbarjeras gājējiem un labiekārtojot teritoriju. Šo projektu paredzēts īstenot līdz 2014.gada 30.septembrim. Projekta izmaksas ir 592 471 lats, tai skaitā ERAF līdzfinansējums ir 503 600 lati, valsts budžeta dotācija 13 330 lati un pašvaldības līdzfinansējums - 75 541 lats.

Savukārt projekts "Uzņēmējdarbības vides un izglītības pakalpojumu pieejamības attīstība Saldus pilsētā, rekonstruējot Dārza un Celtnieku ielu" ir apjomīgāks, un to plānots pabeigt līdz 2014.gada 31.decembrim. Tiks atjaunots Dārza un Celtnieku ielas segums un inženierkomunikācijas. Plānotās projekta izmaksas ir 1 122 682 lati, no kuriem ERAF līdzfinansējums ir 733 826 lati, valsts budžeta dotācija 25 260 lati un pašvaldības līdzfinansējums - 363 596 lati.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktore Solvita Zvidriņa akcentēja projekta nozīmīgumu: "Ieguvēji būs gan 35 000 Saldus novada un apkārtējo teritoriju iedzīvotāji, gan uzņēmēji un pilsētas viesi. Esmu pārliecināta, ka tas uzlabos arī Saldus konkurētspēju citu Kurzemes reģiona pilsētu vidū."

Realizējot projektus, tiks radīti priekšnoteikumi privāto investoru piesaistei, jaunu darbavietu izveidei un izglītības pakalpojumu attīstībai. Pilsēta kļūs vieglāk sasniedzama apkārtējo lauku teritoriju un arī Lietuvas pierobežas iedzīvotājiem, palielinot kvalitatīva tūrisma iespējas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais